KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU ÜYELERİ ŞANLIURFA'DA

Mehmet SEZGİN/SİVEREKTBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret edip, Kadın Kültür Merkezini gezdi.       Şanlıurfa’da bulunan komisyon başkanı ve üyeleriyle görüşen Siverekli kadınlar, Siverek’te bazı

KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU ÜYELERİ ŞANLIURFA'DA
05 Ocak 2011 - 15:03
kadın sorunlarını görüşüp çözüm önerileri sundu. Siverek’te bir kadın sığınma merkezinin yapılmasını isteyen Siverekli kadınların sözcüsü Belediye Meclis üyesi Azize Dolaş, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Güldal Akşit ile yaptığı görüşmelerde ’’Siverek kentinde yaşayan kadınların birçoğunun okuma yazması bulunmadığını, özelikle kırsal alanda yaşayan kadınların erken yaşta evlilik, kuma, berdel gibi çağdışı geleneklerin kıskancında bulunduğu, birçok kadının aile erkek bireyleri tarafından şiddet uygulandığınıyor. Siverek Belediyesi olarak kadınlarımızın gelişip, kendi hak ve hukuklarını savunan bire birey olmalarını sağlamak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Kadınlara yönelik yaptığımız bu iyileştirme çalışmalarında siyasi görüş ve düşünce farkı gözetmeksizin insan hak ve hürriyetlerine saygılı olan her kesten yardım bekliyoruz, Sayın Akşit, Siverek’te yapılacak kadın sığınma evi düşüncesine destek verdiklerini belirtiler. Komisyon  üyelerinin  ardından  Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol ile görüştük görüşmelerde sayın İzol’da kadın sığınma projesi destek vereceklerini belirtiler’’ dedi.
    
"Çocuk cinsiyeti nedeniyle kadın üzerinde oluşturulan psikolojik şiddet, başlık parası ve geleneksel evlilikler'' hakkında araştırma yapmak üzere kurulan alt komisyonun saha çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'ya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Güldal Akşit başkanlığındaki komisyon üyeleri, kentte ilk olarak Valiliği ziyaret etti. 
    
Vali Nuri Okutan'la makamında bir süre görüşen komisyon üyeleri, daha sonra SODES kapsamında hizmet veren Haleplibahçe Kadın Kültür Merkezi''ne giderek, burada incelemelerde bulunup yetkililerden yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 
    
Çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Komisyon Başkanı Akşit, çalışmalarında tespit edilen yanlış geleneklerin değişmesini hedefledikleri belirtti. 
    
Sürdürülen bazı geleneklerin fayda yerine zarar verdiğine değinen Akşit ''Bu bölgelerde ağırlıklı olarak halen geçerli bazı gelenekler vardır ki fayda getirmez, zarar vermeye başlar. İşte biz bu noktadayız. Evliliklere, kadınlara yönelik bu baskı unsurlarını nasıl azaltabiliriz. Bunlar doğru mudur. Sebebi nelerdir ve nasıl çözülebilir bu sorunlar? Biz bunları incelemek üzere komisyon olarak geldik'' dedi. 
    
Bu konuda alt komisyon kurulduğunu da anımsatan Akşit, konuyla ilgili inceleme yapmak üzere kente geldiklerini, sivil toplum ve kamu kurum kuruluşları ile üniversiteden katılımcılarla bunun değerlendirmesini içeren bir toplantı yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti "Ümit ediyorum ki hazırlanacak rapor, yapılan çalışma, meyvelerini verecektir. Tabii bu bir çırpıda çözülecek bir sorun değil. Asla gelenekleri yıkmak gibi bir niyetimiz de yok. Geleneklere karşı olduğumuz için değil, ancak yanlış geleneklerin Türk aile yapısına, kadınlara, çocuklara zarar vermesinin önüne geçmek amacıyla hareket ediyoruz. Ümit ediyorum ki daha değerlerimizin korunduğu, kadınlarımızın daha kıymetinin bilindiği günlere doğru ilerleriz'' dedi. 
    
Çocuk cinsiyeti kimi yerlerde kadın üzerinde müthiş bir psikolojik baskı oluşturulduğunu, özellikle erkek çocuk talebi''nin kadına psikolojik şiddete ve baskıya dönüştüğünü anlatan Akşit, bunların önlenmesi için çaba sarfettiklerini dile getirerek ''Yanlış geleneksel inançların değiştirilmesi gerekir diye düşünüyorum'' dedi.

SPONSOR REKLAM
 
Bu haber 1884 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü