KADİM Akademi Derneğinden ADAG Vakfına Ziyaret

HABER MERKEZİ/ŞANLIURFAMardin’de bulunan Kadim Akademi Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Musa Öztürk ve üyelerden Doç. Dr. İbrahim Özcoşar, Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Akçe ve

KADİM Akademi Derneğinden ADAG Vakfına Ziyaret
21 Mart 2011 - 23:42
Dr. Serdar Yıldırım ADAG Vakfı Şanlıurfa Şubesini ziyaret ettiler. Ziyarette, ADAG Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Süleyman Yılmaz ve diğer üyeler hazır bulundu.
Yapılan tanışmanın ardından, Şube Başkanı Yılmaz ADAG Vakfının işleyişi ve faaliyetlerini içeren genel bir tanıtım yaparak, ziyaretten duyulan memnuniyeti dile getirdi. Şube Başkanı Yılmaz, ADAG Vakfının sosyal içerikli konularda kamuoyunu bilgilendirmek üzere terörden, küresel krize, feodalite ve törelerden sokak çocuklarına, siyasal anlamda anayasa değişikliğinden demokratik açılıma ve toplumun temel taşı aileden yüksek öğretime kadar pek çok alanda etkilikler düzenlediğini belirtti. Kadim Akademi Derneği Başkanı Öztürk te derneklerinin kuruluş amacı ve işleyişinden bahsederek, derneğin bir Ortadoğu Araştırmaları eksen aldıklarını dile getirdi. Kuruluşundan bu yana kısa sürede, Başkan Öztürk Dernek olarak Ortadoğu’yu ve uzantısı olan bölgeyi içeren sempozyumlar, gençleri akademik hayata alıştırmak adına akademi dersleri ve dil kursları düzenlediklerini, Haziran 2011’de ise Mardin’de V. Genç Akademisyenler Buluşmasını icra edeceklerini söyledi.
İlgililer sosyal ve kültürel anlamda büyük bir rezerve sahip bölgenin değerlerini yaşatmak ve yaymak adına sivil toplum kuruluşları olarak ortak çalışmaların yapılması hususunda ilke birliğine vardılar. Heyet üyeleri yapılan bu görüşmenin ileriki günlerde bir kültür elçiliğine ve güç birliğine dönüşmesi temennisinde bulundular.



Bu haber 2407 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı