KADER MAHKÛMLARINDAN TİYATRO OYUNU VE EL SANATLARI SERGİSİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKSiverek kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda bulunan, hükümlü ve tutuklulara tarafından Cezaevinde el sanatları sergisi ile

KADER MAHKÛMLARINDAN TİYATRO OYUNU VE EL SANATLARI SERGİSİ
02 Mayıs 2010 - 10:52
"Mahpusluk Zor Zanaat" isimli tiyatro oyunu sergilediler.
   
Tutuklu ve hükümlülerin Cezaevinde sergiledikleri tiyatro oyunu ile el sanatları sergisine ilçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Savcılar, Hakimler, Avukatlar ve Daire Amirleri katıldı.
    
Cezaevinde devam eden Keçecilik, Sıhhi Tesisatçılık, Boyacılık Kursları ile mahkûmların yaptığı el becerilerini gezen ve davetlilere bilgi veren Kapalı Ceza infaz Kurum Müdürü Ali Başekin kurumun eğitim ve öğretim ve kültürel faaliyetleri konusunda bilgi vererek, başta okuma yazma ve meslek edinme kursları olmak üzere çeşitli sosyal ve kültürel kursların devam ettiğini belirti.
          
Cezaevinde yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerle ilgili açıklamada bulunan cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri yaptığı açıklamada, Cezaevlerinde eğitim faaliyetlerinin önemine değinerek şunları kaydetti "Ceza İnfaz Kurumunda yapılan eğitim ve sosyal faaliyetlerin hükümlülerin tahliyelerinden sonra toplumla bütünleşmelerini ve dışarıdaki hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla yapılıyor. Ceza ve İnfaz Kurumumuzdaki bu türden etkinliklere ve çalışmalara devam edilecek’’ dedi
          
Davetliler el sanatlarının ve kursların gezilerinin ardından Cezaevinin üst katına geçerek burada mahkûmların yazıp sahnelediği, mahpushane yaşantısından kesitlerin anlatıldığı "Mahpusluk Zor Zanaat" isimli tiyatro oyununu izlediler. Usta tiyatrocuları artmayan oyunlarıyla mahkûmlar davetlilerden tam not aldı.
        
Oyunun sonunda çeşitli kurslara katılan mahkûmlara sertifikaları ile çeşitli armağanlar verildi.
Bu haber 1648 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek