JANDARMA KARAKOLUNDA İŞKENCE İDDİASI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel taciz iddiasıyla gözaltına alınan evli ve bir çocuk babası 26 yaşındaki A.T., suçsuzluğu anlaşıldıktan sonra jandarma karakolunda işkence

JANDARMA KARAKOLUNDA İŞKENCE İDDİASI
09 Mayıs 2008 - 21:39
gördüğü iddiasıyla savcılığa başvurdu.
İddiaya göre, geçen pazartesi iş aramak için Karaköprü Beldesi’ne giden A.T., adı açıklanmayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunun paniğe kapılıp kaçması üzerine, ‘cinsel taciz’ iddiasıyla inşaat işçileri tarafından tartaklanıp, polise, ardından Karaköprü Jandarma Karakolu’na teslim edildi. A.T., taciz olayının olmadığının anlaşılması üzerine savcılıkça serbest bırakıldı. Karakolda kendisine işkence yapıldığını öne süren A.T., adliyeye gidip adlarını bilmediği 1 astsubay ile 10 asker hakkında suç duyurusunda bulundu. Karakolda işkence yapıldığını öne süren A.T., yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Beldede inşaatta iş imkanı vardı. Bu yüzden Karaköprü’ye gittim. Kestirme olsun diye patika bir yolu tercih ettim. Önde bir kız çocuğu gidiyordu. Yol biraz ıssızdı ve sabah saatleri olması yüzünden kız çocuğu beni görüp, tanımadığı için kaçmaya başladı. Kız kaçınca diğer öğrenciler de panikleyip, bağırdı. Çevredeki inşaat işçileri beni yakalayıp, tartakladı, polise teslim etti, onlar da, ‘bizim bölgemiz değil’ diyerek Karaköprü Jandarma Karakolu’na teslim etti. Karakolda derdimi bile anlatamadım. Beni boş bir odaya koydular. Adlarını bilmediğim, ancak, görürsem tanıyabileceğim 10 asker ile 1 astsubay geldi. Önce beni çırılçıplak soydular, sonra soğuk su döküp işkence yaptılar. Sabah 09.00’dan 16.00’ya kadar işkence yaptılar. Askerlerin hepsinin elinde cop vardı. Bir asker ‘kafasına torba geçirelim üzerine pisleyelim’ dedi. Bunu yapmamaları için çok direndim izin vermedim. Bir başka asker copu makatıma sokmaya çalıştı. ‘Yapmayın’ dedikçe onlar zevkle devam ettiler. Dayaktan artık hiç bir tarafım tutmuyordu. Onlara ‘nefes darlığım var’ dedim, yine dinlemediler. Feci dayaktan sonra rapor için Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne götürüldüm. Adını bilmediğim Astsubay ‘Doktora kız çocuğunu kovalarken düştüm, gözüm ağaca çarptı diye ifade ver, yoksa sana daha kötüsünü yaparız’ diye tehdit etti. Doktor vücuduma bakmadan sadece gözüme bakıp, rapor verdi. Sonra savcılığa gittik. Kız çocuğu, sadece adres sorduğumu, tacizde bulunmadığımı söylemiş. Serbest kaldım. Bana bu işkenceyi yapan astsubay ve askerlerden şikayetçiyim.”
A.T., serbest kaldıktan sonra kendisinin rapor almak için hastaneye gittiğini, ancak, astsubayın doktorlarla önceden görüşmesi nedeniyle rapor verilmediğini de öne sürdü. Yaşadığı olayın başkalarının da başına gelmemesi için davanın takipçisi olacağını bildiren A.T.’yi, adliye öncesi rapor için götürüldüğü hastanede gördüğünü anlatan 51 yaşındaki anne Hanım T. de, Onu bu halde görünce bayıldım. Komutan ve doktorlar, ‘teyze şov yapma’ dediler. Onlara tepki gösterdim. Teröristlere bile böyle muamele yapılmıyor” diye konuştu.

Bu haber 2484 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek