İZOLLARDAN LİSTEYE TEPKİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ve köylerinde yaşayan yaklaşık yirmi bin üyesi bulunan İzol ailesi, aile liderleri Zülfikar İzol’un ismini listede görmeyince tepki göstererek topluca AK Partiden istifa edeceklerini belirttiler.

İZOLLARDAN LİSTEYE TEPKİ
11 Nisan 2011 - 20:33
AK Partinin Milletvekili listelerinin açıklaması birçok kişiyi sevindirirken birçok kişide açıklanan listelere tepki gösterdi. Gösterilen tepkilerinden biride Siverek’ten geldi. İlçenin Esmerçayır mahallesinde bir araya gelen Şanlıurfa AK Parti milletvekili Zülfikar İzol’un yakınları ve sevenleri oldu.     
İzol aşireti adına bir açıklama yapan İhsan Özgülan dört dönemdir Milletvekili görevini sürdüren Zülfikar İzol’a haksızlık yapıldığını belirterek şunları kaydetti: "Şanlıurfa için açıklanan milletvekili listesinde Şanlıurfa ile alakası bulunmayan isimler vardır, Şanlıurfa’nın sorununu Şanlıurfalılardan daha fazla hiç kimse bilemez. AK Partinin ilk kuruluşundan bu güne kadar bin bir zorluk çeken, çizgisinden ve kişiliğinden ödün vermeyenlerin liste dışı bırakılıp listeyle alakası olmayanların vekil adayı gösterilmesi sadece Zülfikar İzol’a değil bütün Şanlıurfa’ya hakarettir.Bu liste gösteriyor ki bu seçimlerde de Şanlıurfa ikinci ceket vakasını yaşatacak"
    
Yarın   ilçe teşkilatı  olarak   Partiden  toplu istifa  edeceklerini  belirten AK Parti  İl  genel meclis  üyesi  Mehmet Yavuzaslan, İzol aşireti  olarak   AK Partiden  toplu  istifa  edeceğiz kararımız kesin" dedi.
   
Bu  arada  AK Partide liste dışı kalan  Milletvekili  İzol’un bağımsız   aday  olduğu  belirtildi.
Lütfü Yalgı/Siverek
Bu haber 3766 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması