İSRAİL MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI

HABER MERKEZİ/SİVEREKŞanlıurfa'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları İsrail'e tepkilerini dile getirdi. İsrail'i kınayan vatandaşlar sık sık NOT: İsrail Mallarının Listesi Haberin Devamında. 

İSRAİL MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI
02 Haziran 2010 - 11:09
'Mehmetçik Gazze'ye' sloganları ile orduya çağrıda bulundu.

İsrail mallarının boykot edilmesi gerektiği çağrısında bulunan vatandaşlar, tüm dünya ülkelerinin de İsrail'e ambargo uygulaması başlatmasını istedi.
Birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı basın açıklamasında, çevreden intikam çığlıkları yükseldi. Açıklamada, bütün dünyanın kınadığı İsrail saldırısı Urfalıları iki gündür sokağa döküyor. Dün İsrail'i protesto için yürüyen binlerce Urfalı, bugün bahçıvan iş merkezi önünde yine İsrail'i kınadı.
Açıklama öncesi iki sivil toplum kuruluşu başkanı kalabalığa seslendi. Daha sonra açıklamayı sivil toplum kuruluşları adına Memur Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı okudu.
İsrail basınında çıkan 'Osmanlının Torunlarını Gazze Sınırında Geri Püskürttük' haberine ateş püsküren basın sözcüsü, "Bu haydut devleti ilk kez biz tanıdık. Yoksa o bu coğrafyada bir hançer misali bu şekilde zülüm yapamazdı. Utanmadan bugünkü gazetelerinde diyorlar ki ' Osmanlının torunlarını gazze sınırında geri püskürttük' Osmanlının ismini ağzına bile alamazsın. Osmanlı dediğin devlet seni topraklarına almasaydı sen bugün var mı olacaktın ?"dedi.
Bu sırada toplanan gurup 'dişe diş- kana kan' sloganları attı. Daha sonra Memur Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, STK'lar adına açıklamayı okudu. Atçı, saldırıyı alışkanlık haline getiren İsrail'in uluslararsı meşrutiyetinin olmaması gerektiğini vurguladı. Basın sözcülüğünü yapan Atçı, Türkiye'nin İsrail ile bütün anlaşmalarını askıya alması gerektiğini ifade etti.
Mahmut Atçı, yardım malzemesi taşıyan gemiye yönelik saldırının tüm insanlığa yönelik olduğunu ifade ederek, "Bütün insanlık bu vahşete seyirci kalmayacak, gerekli tepkiyi gösterecektir. Haydut devlet İsrail, sadece insani yardım taşıyan gemilere saldırarak uluslar arası hukuku ihlal etmiş, suç işlemiştir. Bu saldırıyı yapanlar ve saldırı emrini verenler derhal uluslar arası mahkemelerde yargılanarak hak ettikleri ağır cezalara çarptırılmalıdır" şeklinde konuştu.
İsrail mallarının boykot edilmesi gerektiği çağrısını da yapan Atçı, tüm dünya ülkelerinin de İsrail'e ambargo uygulaması başlatmasını istedi.
Yapılan konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan kalabalık, hep birlikte İsrail'de ölen ve yaralananlar için dua ettikten sonra olaysız şekilde dağıldı.
zaman










Bu haber 4067 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü