İSLAM ŞEHİTLERİ SİVEREK’TE UNUTULMADI

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Şehitler Gecesi” program ile İslam şehitleri yâd edildi.

İSLAM ŞEHİTLERİ SİVEREK’TE UNUTULMADI
26 Şubat 2016 - 11:18





Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, şehitler ayı olarak kabul edilen şubat ayı münasebetiyle “Şehitler Gecesi” isimli program düzenlendi.

İlçenin Esmerçayır Mahallesinde bulunan özel bir düğün salonunda düzenlenen program, Fethi Altaş tarafından okunan Kur’anı kerim tilaveti ile başladı.

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Eğitimci Mehmet Aydın tarafından yapılan açılış konuşması ile programa katılanlar selamlandı. Aydın’ın selamlama konuşmasının ardından sahneye çıkan Eğitimci Yazar Sait Şahin, Kerbala, Ashab-ı Uhdud, 6-8 Ekim şehitlerinden örnekler verdi.

Şehidin, Kur’anı bir kavram olduğuna değinen Şahin, “Şehit, şehadet, şahit aynı kökten gelir. Şehit, kendisini Allah’ın yoluna kurban edendir. Canını ve kanını vererek Alemlerin rabbi olan Allah’tan başka ilah olmadığına şahitlik eden kimsedir. ‘Melekler ve ilim sahipleri de O'ndan başka ilah olmadığına adaletle şahitlik ettiler. Aziz ve Hâkim olan O'ndan başka ilah yoktur’ (Ali İmran: 18) Şehitler ise kanları ve canları ile Allah’tan başka ilah olmadığına şahitlikte bulunuyorlar”

Şehitliğin iki yönünün bulunduğuna dikkat çeken Şahin, “Şehitliğin iki yönü vardır: Biri şehadettir, biride emanettir. Şehitler kendilerinden sonrakilere yani bizlere İslam davasını emanet bırakmışlardır. Bu emaneti bizlerin koruması lazım, bu emanete bizlerin sahip çıkması lazım, yoksa Allah korusun şehitler bizlerden davacı olacaktır. Rehberleri şehit olmuş bir davanın mensupları evlerinde rahat oturamazlar çünkü onlar en değerlilerini feda etmişlerdir, onların davalarına sahip çıkmaları lazım”

Programa misafir olarak katılan Şehit Hasan Gökgöz’ün babası Hacı Mehmet Gökgöz, 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen oğlu Hasan’ın hayatından kesitler sundu.

Gecede, Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler şehadet vurgulu marşlar seslendirdi. 6-8 Ekim olaylarında katledilen şehitler için bestelenen marşlar söylenildiği zaman salonda hüzünlü anlar yaşandığı gözlendi.

Program Fethi Öztürk tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Yusuf Sarı- Abdurahman Uğurlu / www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3319 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek