IRGAT İŞÇİLERİNİN SORUNLARI MECLİSE TAŞINACAK

Lütfü Yalgı
Şanlıurfa İl Genel Meclis üyesi Kadın komisyonu başkanı Mehmet Yavuzaslan ırgat işçilerinin sorunlarını yerinde inceliyor.

IRGAT İŞÇİLERİNİN SORUNLARI MECLİSE TAŞINACAK
25 Ekim 2011 - 08:37

 

Bölgede yaşayan yoksul ailelerin büyük çoğunluğu mevsimlik işçi olarak çeşitli işlerde çalışırken, birçok aile ırgat olarak pamuk tarlasında çalışarak aile geçimini sağlamaya çalışıyor.
Irgat işçi kadınların ve çocukların sorunlarını araştırmak amacıyla Siverek bölgesinde incelemelerde bulunan il genel meclis üyesi Kadın komisyonu Başkanı Mehmet Yavuzaslan konuylailgiligazetecilereyaptığı açıklamadaşunları kaydetti’’ Tarım işçilerininbir çok sorunubulunuyor en büyük sorun öğrencilerinokulda olmalarıgerekirkenzorunlu olarak tarlada ailelerininyanındabulunmalarıeğitimden geri kalmalarıdır. Zor koşullardaçadırlardayaşayanırgatlarınbarınma sorunlarıyüzünden bir çoğuçeşitli hastalıklarayakalanıyorlar. Tarladaaile ortamındanve en önemlisihijiyenkoşullarından uzak yaşayançocuklarınyanı sıra kadınlarımız da çeşitlihastalıklara yakalanıyorlar.Tarladaçalışan işçilerleyaptığım birebir görüşmelerimi ,ihtiyaçlarınıil genel meclisinesunacağım.Tarım işçilerinin barınacakları prefabrikyapıların yapılmasıortakbölgelerde çocuklarıneğitimlerinisürdürmeleri için geçici prefabriksınıflar devreyegirebilir,kırsal alandagörev yapanaile hekimleri ve il sağlık müdürlüğüişçileri genelsağlıktaramasından geçirebilirler.Irgatlarınyaşamlarınındaharahat olması içinçalışmalarımız devam edecek’’

Bu haber 1859 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek