İPEKYOL GAZETESİ "ÖLÜM YOLU DAHA KAÇ CAN ALACAK"

Siverek-Diyarbakır Karayolunda kamyonun altında ezdiği 12 yaşındaki çocuğun feci ölümü, Siverek halkını galeyana getirdi. Şuana kadar yaklaşık 30 cana mal olan yol, mahallelerin içerisinden geçiyor. Ancak yetkililer bir türlü önlem almıyor

İPEKYOL GAZETESİ "ÖLÜM YOLU DAHA KAÇ CAN ALACAK"
01 Ekim 2013 - 07:44

iverek’te, Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolunun geçmiş olduğu Yenişehir Mahallesinde, parkta arkadaşları ile birlikte top oynayan Halit Gülpınar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ferhat Gez topunun caddeye fırlaması sonucu karayoluna çıktığı sırada Diyarbakır istikametinden gelen Garip A. yönetimindeki 63 PE 383 plakalı kamyonun altında kalarak feci bir şekilde can vermiş, araç sürücüsü olay yerinden kaçarken olayı duyan küçük çocuğun yakınları olay yerine gelerek küçük çocuğun cansız bedenini çıkarıp Siverek Devlet Hastanesi morguna götürmüştü. Yolda önlem alınmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri ve yakınları kamyonu ateşe vererek, bu yolun dahafazla can almasına engel olunmasını istemişti.


 


ÖLÜM YOLU DAHA KAÇ CAN ALACAK?


İlçenin Kırkbirevler, Yenişehir, Ayvanat, Ofis, Bahçelievler, Şirinkuyu Mahallelerinin tam ortasından geçen ve halk arasında “Ölüm Yolu” olarak adlandırılan Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolunda bugüne kadar 30’un üzerinde insan hayatını kaybetti. Siverek Belediyesi tarafından yapılan üst geçitlerin de artık ihtiyaçlara cevap vermediğini savunan mahalle sakinleri ölüm yolunun şehir dışına alınmasını istiyor.


Ofis Mahallesi Muhtarı Gürsel Yiğiter, akrabalarından birinin de aynı bu yolda canverdiğine dikkat çekerek, “Pazartesi günü, Yenişehir, Ayvanat, Ofis, Bahçelievler, Şirinkuyu Muhtarları ile görüşerek gerekli yerlere başvuruda bulunacağız. Bu konuda herkesin desteğini istiyoruz” dedi.


Mahalle sakinlerinden beş çocuk babası Ali Bakan ise ölüm yolunun daha çok canlar alacağına vurgu yaparak, “ Araçlar bu yolda saat 120-130 kilometre hızla gidiyorlar. Çocuklarımız okula gidip, dönünceye kadar eliğimiz yüreğimizde kalıyor. Allah rızası için bu yolu buradan kaldırın yada alt geçit yapın” diyerek yetkililere seslendi.


 


HÜDA-PAR: KARAYOLUNDA ACİL ÖNLEMLER ALINSIN


Hüda-Par Siverek İlçe Örgütü, yayımladığı yazılı basın açıklamasında hem Yenişehir mahallesinde trafik kazasında hayatını kaybeden aileye başsağlığı dileğinde bulundu hem de yetkililerden karayolunda acil önlem almasını istedi.


Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem imzalı açıklamada, halk arasında ölüm yolu olarak adlandırılan Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolunda geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu hayatını kaybeden aileye başsağlığı dileklerinde bulunarak, yetkililerden karayolunda ölümlerin önlenmesi için acil önlemler almasını istedi. İdem mesajında yaşanan kazaların vebalinin büyük olduğuna dikkat çekerek, “Bu yolda 30’un üzerinde insan can vermiştir. Bu karayolunda tedbir almayan tüm yetkililer Allah katında sorumludurlar. Hüda-Par olarak yetkililerden isteğimiz karayolunda ölümlerin yaşanmaması amacıyla gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasıdır. Buradan konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.


(MEHMET ÇİÇEK/İPEKYOL)


Bu haber 3078 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması