İNŞAAT KAZISINDA KAFATASI VE KEMİK BULUNDU

Siverek ilçesi Ayvanat Mahallesi’nde inşaat çalışmaları sırasında kafatası ve kemik parçaları bulundu.

İNŞAAT KAZISINDA KAFATASI VE KEMİK BULUNDU
05 Eylül 2013 - 12:53

ŞANLIURFA- Alınan bilgilere göre, İlçenin Ayvanat Mahallesinde bir inşaatın temel kazısı esnasında inşaat işçileri tarafından çok sayıda kafatası ve insan kemiklerine rastlandı. Kemikler ile karşılaşan inşaat işçileri durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, inşaattaki kazı çalışmaları durdurarak güvenlik önlemleri aldı. İncelemenin ardından kafatası ve kemikler adliyeye götürüldü.

BDP Siverek İlçe Başkanı İbrahim Ayyıldız ve Şanlıurfa İnsan Hakları Derneği Başkanı Cemal Babaoğlu inşaat yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Şanlıurfa İnsan Hakları Derneği Başkanı Cemal Babaoğlu, 1992 ile 1997 yılları arasında kendilerine 35 kayıp yakının başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, “Bir kayıp ailenin bilgisi üzerine Siverek’e giderek Ayvanat Mahallesinde bir konut inşaatının temel kazısında toplu halde gömülmüş 30 civarında insan kemikleri bulunmuştu. Olay savcılığa intikal etmiş, kemikler toplanarak kemiklerin analizi için Adli Tıp’a gönderilmiştir. Siverek cumhuriyet savcısına dava dilekçesi vererek İHD Urfa şubesinde kayıtlı bulunan 35 kayıp ailelerinin DNA örneklerinin alınmasını muhtemelen ortaya çıkan kemiklerin bu kayıp ailelerin yakınları olabileceğinin göz önüne alınmasını talep ettik. Şimdi tesadüfen ortaya çıkan bu insan kemiklerinin akıbeti ile ilgili etkin soruşturma açılmasını, kayıp yakınlarından DNA testi yaptırılarak cenazelerin sahiplerine teslim edilmesini bekliyoruz. Sorumlular hakkında dönemin başbakanı Tansu Çiller dahil, Urfa valisi, Emniyet müdürü ile cumhuriyet başsavcısının görevini etkin şekilde yapmadığı için de ayrıca soruşturma kapsamına alınmasını talep ediyoruz.


Bu haber 2957 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı