İLÇE MİLLİ EĞİTİM’DEN SERVİS ŞOFÖRLERİNE SEMİNER

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından orta öğretimde taşıma yapan servis şoförlerine eğitim semineri verildi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM’DEN SERVİS ŞOFÖRLERİNE SEMİNER
08 Kasım 2013 - 14:11

ŞANLIURFA- Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Siverek Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda ortaöğretimde taşıma yapan servis şoförlerine eğitim semineri verildi. Seminere konuşmacı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Büyükkaya, İlçe Jandarma Komutanlığından Alper Adıyaman, Turan Yumrutepe ilçe Emniyet Müdürlüğünden Zafer Bayrak katıldı.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı konuşmasında, taşıma sistemi uygulamasının birçok Avrupa ülkesinde olmadığına vurgu yaparak, “Birçok Avrupa ülkesinde devlet tarafından öğrenci evden alınıp okula getirilmemektedir. Türkiye’de çocukları geleceğe daha iyi hazırlamak için böylesi güzel bir hizmet sunulmaktadır. İnsana hizmet etmek en şerefli görevlerden biridir. Elbette bunun zorlukları vardır. Ama bu zorlukları bilerek bu göreve talip olduk. Sizlerde eğitimin bir parçasısınız. Öğrenci taşıyan servis şoförleri olarak zor bir iş yapıyorsunuz. Bugünün küçükleri ve gençleri olan bu çocukların yarın ülkenin geleceğinde söz sahibi olabileceğini hiçbir zaman unutmayalım. Taşımalı eğitimdeki taşınan öğrenci Türkiye ortalaması yüzde beş. İlçemizde ise bu rakam yüzde yirmi iki dir. Dağınık bir coğrafyada yaşadığımız için oldukça rakam yüksek. Bu rakamlar bile yükümüzün ağırlığını gösteriyor. Biz sizlere elbette güveniyoruz. Ancak, güven kontrole mani değildir” dedi.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Müdürlüğü yetkilileri tarafından sinevizyon eşliğinde sunum yapıldı. Seminer servis şoförlerinin sorularının yanıtlamasının ardından sona erdi.

Cuma Sarı


Bu haber 2281 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü