İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN DARP EDİLMESİ KINANDI

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı’nın makamında darp edilmesi yapılan kitlesel basın açıklaması ile kınandı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN DARP EDİLMESİ KINANDI
02 Ocak 2014 - 13:12





ŞANLIURFA- Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı’nın makam odasında okul taşımaları konusunda tartıştığı 1 kişi tarafından darp edilmesi yapılan kitlesel basın açıklaması ile kınandı. Siverek Kaymakamlığı önünde bulunan parkta yapılan basın açıklamasına eğitim sendikaları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve halk katıldı.

Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Çoşkun tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “Bugün mesai saatleri içerisinde tabelasında “Hükümet Konağı “ yazan binanın içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve bir İlkokul Müdürümüz kaba kuvveti kendinde hukuk getirenler tarafından çirkin bir o kadar hayasız bir saldırıya maruz kalmışlardır. Saldırı ilk olmadığı gibi bu ilçede devlet asli kimliğini bulmadığı sürece son da olmayacaktır. Bu çirkin saldırıyı nefretle şiddetle kınıyor lanetliyoruz”




saldırının daha önce okulları uzun namlulu silahlarla basan zihniyetin bir devamı olduğu vurgulayan Çoşkun, “Kendisini devlet gücünün üzerinde gören ‘burada devlette benim, kanunda benim’ diyen bu haddini bilmez zihniyet ilçemizde devlet kurumlarında vatandaşa hizmet üretmeye çalışan kamu çalışanlarını da büyük bir risk altında tutmaktadır. Bu durumun yegane sebebi devlet otoritesini tesis etmekten ve devlet hukukuna işlerlik kazandırmayan bizatihi devletin kendisidir.”





BU OLAYLAR MEMLEKETİN İSMİNİ LEKELİYOR


Kanunların ve meşruiyetin kendisine hak olarak tanımadığını, kanun dışı ve kaba kuvvete dayalı yollara başvurarak almaya çalışan ahlak ve akıl yoksunu kişiler ve gruplar bu memleketin ismini lekeledikleri gibi memleketine samimi bir şekilde hizmet etmeye çalışanları da mağdur etmektedir.

DEVLET KURUMU TABELASI ASMAKLA DEVLET OLUNMAZ

Kurumlarının girişine ‘DEVLET KURUMU’ tabelası asmakla devlet olunmaz. Devlet, çalışanına yapılan her türlü saldırıyı kendisine yapılmış kabul etmedikçe ve hesabını sormadıkça devlet vasfını kazanamayacağı gibi ‘devlet benim’ diyenlerin de ekmeğine yağ sürmeye devam edecektir. Bu gerçekten hareketle artık sesimizin ulaştığı herkese ve her kesime haykırıyoruz: ‘YA DEVLET BAŞA, YA KUZGUN LEŞE’





SALDIRILAR AHLAKTAN YANA OLMAMIZI ALI KOYMAYACAKTIR

Bizler Siverek halkı ve eğitim camiası olarak bu tür saldırılar karşısında hukuktan ve adaletten taviz vermeden dik duracağız. Şiddeti, her türlü gayri ahlaki yöntemi kendisinde hukuk haline getirenler karşısında geri adım atmayacağız. Hiçbir saldırı, bizi hukuk ve temiz ahlaktan yana olmaktan alı koyamayacaktır. Tehditlere ve ahlaksız saldırılara boyun eğmeden şehrimize ve milletimize samimi duygularla hizmet vermeye devam edeceğiz. Çirkin saldırıya uğrayan Milli Eğitim Müdürümüz Suat YAPICI,Vakıf İlkokulu Müdürümüz Celal KOÇ ve bütün eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyor, konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, yetkili makamlardan gereğinin yapılmasını beklediğimizi ifade ederek saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz"


Okunan basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapan kalabalık daha sonra sessizce dağıldı



www.siverekgenclik.com


Bu haber 5775 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması