İLÇE İNSAN HAKLARI KOMİSYONU NİSAN AYI TOPLANTISI YAPILDI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKSiverek İlçe İnsan Hakları Kurulu Nisan ayı toplantısı ilk kez bir ilköğretim okulunda yapıldı.

İLÇE İNSAN HAKLARI KOMİSYONU NİSAN AYI TOPLANTISI YAPILDI
27 Nisan 2012 - 17:26
İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri İlçenin Haliliye Mahallesinde bulunan Vali Mehmet Erdoğan Cebeci İlköğretim Okulunda, İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve DEDAŞ Şanlıurfa il müdürü Aziz Gündüz’ün katılımıyla toplandı.

İlçe İnsan Haklarına dilekçe yazarak köydeki arazi anlaşmazlığının çözümünü isteyen vatandaşların talebi, yeni devlet hastanesine köprülü kavşağın yapılması konuları görüşüldü. Toplantıda son günlerde tarımsal sulama yapan çiftçilerin DEDAŞ ile olan problemleri, ilçede bulunan elektrik sorunları görüşüldü.

Toplantıda söz alan DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Aziz Gündüz, bölgede bulunan su kuyularının trafolarının denetim altına alınması ve kayıt işlemlerinin yapılması amacıyla Bakanlıkça bölgede bir çalışma yapıldığını, daha önce yapılan toplantılarda bu kararların ilgili muhtarlıklara tebliğ edildiğini, bölge çiftçilerinin cazibeli elektrik kullanımı için bölge milletvekillerinin bakanlık düzeyinde çalışma yaptıklarını, Siverek İlçesinin 2 büyük caddesi olan İnönü Bulvarı ile Hürriyet Caddesindeki elektriklerin yer altına çekilmesi çalışmalarının yakında başlayacağını, enerji bakanlığının Şanlıurfa için  6 milyon TL yatırım yapacağını, bunun 3 milyonunun Siverek'e ayrıldığını belirterek bölgedeki sorunları aşmaya çalıştıklarını’’ söyledi.

Toplantının sonunda bölge çiftçileri arasındaki elektrik kullanımı ücretinin dengelenmesi eşit rekabet koşullarının oluşturulması amacıyla Enerji Bakanlığına iletilmesi amacıyla tavsiye kararı alındı.

Toplantı dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi.







Bu haber 1866 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı