İKRA-DER'DEN ÖDÜLLÜ İLMİHAL SINAVI

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 23 Aralık 2012 tarihinde ödüllü ilmihal sınavı yapılacak.

İKRA-DER'DEN ÖDÜLLÜ İLMİHAL SINAVI
19 Aralık 2012 - 17:58

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde yapmış olduğu sosyal, kültürel ve yardım faaliyetleri ile Siverek halkının teveccühünü kazanan Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 23 Aralık Pazar günü saat 10.00'da ödüllü ilmihal sınavı düzenlenecek.

15 yaş ve üstü erkek ve bayan herkesin sınava katılabileceğini belirten dernek yetkililerinden Nihat Çam, şöyle konuştu, "İlmihal, İslamiyet’i bilmek, anlamak demektir. Fıkıh ilmi, insanların yapması ve yapmaması lazım olan işleri bildirir. Hadis-i şeriflerde, İlim öğrenmek, her Müslüman erkek ve kadına farzdır’’ denilerek ilmin önemimi ortaya konulmuştur.Abdest, gusül, teyemmüm, namaz, oruç, zekat, adak, yemin çeşitleri, hac bilgilerini öğrenmek, fıkıh bilgisi ile mümkündür"

Peygamber efendimizin, "Allah bir kimse için hayır murat etmişse, onu dinde fakih yapar" hadisine vurgu yapan Nihat Çam, "Her Müslümanın dinî görevlerini yerine getirecek, helâl ile haramı, hak ile bâtılı birbirinden ayıracak kadar bilgi sahibi olması farzdır. Yüce Allah'ın Kur’an-ı Kerim'de ilk emri "oku" olmuştur. "Yaratan Rabbinin adı ile oku." (Alâk suresi: 1) ayeti okumanın, öğrenmenin önemine işaret etmektedir. Hz. Peygamber (sav) de şöyle buyurmuştur: "İlim öğrenmek her Müslüman erkek ve kadına farzdır." İlim öğrenmenin her Müslümana farz olduğunu bildiren hadis-i şerifte geçen "ilim" kelimesi "ilm-i hâl" olarak yorumlanmış ve bunun kapsamına iman, namaz, oruç, helal ve haram gibi temel bilgilerin girdiği belirtilmiştir.

Nihat Çam açıklamasının sonunda, "Bizi böyle bir sınav yapmaya sevk eden etken, kadınıyla erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla Allah'ın bizlere neyi farz kıldığını bilip yaşamak ve neyi haram kıldığını öğrenip ondan sakınmaktır. Çünkü dünya ve ahiretin saadeti, Allah’ın emirlerine sarılmakla , yasaklarından kaçmakla elde edilir. Bu nedenle ilmihal sınavıyla amaçlanan temel unsur, Allah’ın hükümlerini öğrenip yaşamaktır"

İlmihal sınavı sonucunda dereceye girecek ilk 3 kişiye süpriz hediyeler verilecek.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3132 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması