İKRA-DER'DEN KARİKATÜR REZALETİNE TEPKİ

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla İslam düşmanlarının Hz. Peygambere yönelik saldırılarına tepki göstererek saldırılara karşı Hz. peygamberi canı pahasına koruyan Talha B. Ubedullah’lar olacaklarını kaydetti.

İKRA-DER'DEN KARİKATÜR REZALETİNE TEPKİ
16 Ocak 2015 - 11:54

ŞANLIURFA- Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Charlie Hebdo adlı mizah dergisi ve işbirlikçisi Cumhuriyet Gazetesinin Hz. Muhammed’e (SAV) karikatürle hakaret etmesini kınayan bir basın açıklaması yayımladı. Dernek Başkanı Mühiddin Akay imzasıyla yayımlanan mesajda, Hz. Peygamber’in tüm Müslümanlar için kendi nefsi, annesi, babası, çocukları, eşi ve tüm sevdiklerinden daha değerli olduğu hatırlatıldı.

İslam düşmanlarının bu tür çirkin eylemlerle Müslümanların nabzını ölçtüğünü belirten Akay, “ İslam düşmanları İslam’ın tüm dünyada hızlı şekilde yayılmasını engellemek amacıyla çeşitli bahanelerle İslam’a ve onun yüce değerlerine saldırıyorlar. Bu saldırılar karşısında Müslümanların sesi cılız çıktığı zaman bu saldırılarının dozunu artırıyorlar. Kimi zaman bu saldırıları tesettür üzerinden kimi zaman cami ve ezan üzerinden, kimi zamanda Hz. Peygamberin şahsı üzerinden yapıyorlar. Bizler Müslümanlar olarak hiçbir şekilde İslam’a, İslami değerlere, Hz. Peygamber’e ve kutsallarımıza saldırılmasına izin vermeyeceğiz. Peygamberin güzide sahabelerinden olan Talha B. Ubedullah gibi canı pahasına onu(SAV) koruyacağız” dedi.

En Gür Seda İslam’ın Sedası Olacaktır

Açıklamanın devamında, İslam dünyasında cereyan eden tüm olumsuzluklara rağmen ümit var olduklarını belirten Akay, “ Müslümanlar ne zamanki birbirleri ile uğraşmayı bırakıp tüm enerjilerini İslam düşmanlarına karşı kullandılar o vakit Müslümanlar kazanacaklar, İslam düşmanları kolay kolay bu edepsizliklere bir daha cesaret edemeyecektir. Allah’a şükür bu sıkıntılı dönemlerin ardından bu badirelerin geçeceğine inanıyoruz. Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. Üstadımız gibi diyoruz ki “Şu istikbal inkılabatı içinde en gür seda İslam'ın sedası olacaktır”

Müslümanlar Birlik Olmalı

Fransa’da ‘ki İslam düşmanı Charlie Hebdo dergisi saldırısının ardından İslam düşmanlarının Müslümanlara karşı yekvücut olduğuna dikkat çeken Akay, “ Nasıl ki küfür Müslümanlara karşı tek millet ise, Müslümanlarda kendi aralarında süregelen tüm olumsuzlukları bir tarafa bırakarak küfre karşı birlik olmalıdır. Unutulmamalıdır ki Müslümanlar birlik olmadıkça bu tür saldırılar devam edecektir. Bu bağlamda tüm Müslümanları, kendi aralarındaki sorunları bir tarafa bırakıp, İslam Peygamberine karşı yapılan bu saldırılara karşı meydanlara davet ediyoruz”

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2794 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması