İKRA-DER LİSELER ARASI FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Liseler Arası Kardeşlik Futbol Turnuvası” bugün oynanan maçlarla başladı.

İKRA-DER LİSELER ARASI FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI
09 Ocak 2016 - 13:59

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Liseler Arası Kardeşlik Futbol Turnuvası” bugün oynanan 3 maçla start aldı. Toplam 16 takımın katıldığı turnuvada takımlar 4 grupta mücadele verecek. Her grupta başarılı olan ilk 2 takım bir üst tura yükselecek. Bir üst turda yapılan maçlar sonunda başarılı olan ilk iki takım final maçına çıkacak.

Turnuvayı düzenleme amacının gençler arasında kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirten turnuva koordinatörü Abdurahim Sımak, “ Müslümanlar her hali ile topluma örnek olmalıdır. Müslümanların, futbol gibi birbiri ile mücadele gerektiren bir oyunda bile saygı, sevgi ve kardeşlik çerçevesinde hareket edebileceğini topluma göstermek istiyoruz”

Turnuvanın 1 ay süreceğini ve turnuva sonunda başarılı olan takımlara sürpriz hediyeler verileceğini belirten Sımak, “Allah’ın izniyle turnuvamız bugün oynanan 3 maçla başladı. İlk karşılaşmalar kardeşlik hukuku içerisinde çok çekişmeli geçti. Maçlar sonunda kaybeden takım ile kazanan takım birbirlerine sarıldılar” dedi.

Hafta sonu maçların oynanacağını belirten Sımak, “ Bazı okullar turnuvaya birden fazla takım ile katılacak. Birden fazla takım ile turnuvaya katılan takımlar A, B, C olarak adlandırdık. Öğrenci kardeşlerimizin derslerinin aksamaması için maçlar hafta sonu cumartesi ve pazar günü oynanacak” dedi.

Siverek – Kâhta Karayolu üzerinde bulunan halı sahada bugün oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı.

Çok Programlı Lise (A) 5- Mustafa Kemal Lisesi 3,

Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi(A) 12 – Anadolu İmam Hatip Lisesi(A) 3,

Anadolu Lisesi (A) 10 -Özel Dicle Lisesisi(A) 3

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2698 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek