İKRA-DER BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA ISRARIMIZ SÜRECEK

Tesettüre Çağrı Platformu üyelerinden Siverek İkra-Der düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla, kangren haline gelen başörtüsü yasağının sona ermesini, hükümetin TV’lerdeki ahlaki dejenerasyona karşı önlem almasını ve karma eğitimin sona ermesini istedi.

İKRA-DER BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA ISRARIMIZ SÜRECEK
26 Mart 2013 - 14:13

ŞANLIURFA - Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) üyelerinden Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dernek binasında düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla başörtüsü yasağını kınadı. Basın açıklamasını İkra-Der sekreteri Hüseyin Şeker okudu.

Okunan basın açıklamasında, yıllardır kangren haline gelen ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan tesettür konusunda, yasakçı zihniyetin halen varlığını sürdürdüğüne dikkat çekildi.

“Tesettürün Hak Ettiği Yeri Alıncaya Kadar Bu Samimi Ve Israrcı Tavrını Sürdürmeye Devam Edeceğiz”

Bu vesileyle Tesettüre çağrı platformuna üye olan derneğimizin bu konuda tesettürün hak ettiği yeri alıncaya kadar bu samimi ve ısrarcı tavrını sürdürmeye devam edeceğini belirtmek isteriz. Çünkü Allahu teala Kur’anı Kerim’de şöyle buyurmaktadır.

"Ey Peygamber!.. Zevcelerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına söyle dış elbiselerini üstlerine giysinler Bu onların tanınıp ezâ edilmemeleri için daha uygundur."( El Ahzab Sûresi: 59. ) Allahın bu emri karşısında halkımızın ıslah edilmesi gerekirken maalesef ahlak noktasında erozyona uğramış ve uğramaktadır. Halkımızın bu ahlaki çöküntü durumundan kurtarılması için ahlaki bir toplumun oluşturulması noktasında eğitim kademelerinden tutun da bütün alanlarda projeler üretilmeli ve derhal hayata geçirilmelidir”

Medya Açıklığı Teşvik Ediyor

Özellikle tv,internet,basın yayın v.b bir çok alanda açık ve saçıklığın özendirilmeye çalışıldığı gayrı ahlaki durumların ortadan kaldırılması için gerek hükümet olsun ve gerekse sivil toplum kuruluşları olsun derhal harekete geçmelidir. Ayrıca;Yapılan araştırmalar göstermiştir ki gençlerimizin eğitim seviyesini düşüren ve eğitimlerini sağlıklı bir şekilde almalarını engelleyen ve zararı dünya ülkelerinin gündeminde olan ve maalesef hala ısrarla devam eden ve ettirilen "erkeklerle kızların bir arada eğitim gördükleri karma eğitim sisteminden acilen vazgeçilmeli, ve en azından ayrı okullarda okumak isteyen öğrencilerimize gerekli şartlar oluşturulmalıdır.

Başörtüsü Anayasal Güvence Altına Alınmalıdır

“Tesettür yasağının her alan ve kademelerde kayıtsız şartsız ortadan kaldırılması ve bu hakkı kullanmak isteyenlerin haklarının anayasal güvence altına alınması islami ve insani bir sorumluluktur. Özellikle dindar bir gençlik söyleminin vurgulandığı dönemde Dindar gençliğin eğitim kurumlarında ibadetlerini rahat bir şekilde ifa edebilmelerini sağlamak için her eğitim kurumlarında mescitlerin bulunmaması ve yer tahsis edilmemesi bu söylemlerin ne kadar içinin boş olduğunun en bariz göstergesidir. Bundan dolayı bütün kurumlarda herkesin inancını serbest ve rahat bir şekilde yerine getirebilmesi için mescitler için yer tahsis edilip açılmalıdır.

En son olarak bu zulüm çarkları arasında kraldan çok kralcı kesilerek Müslüman bacılarımıza ve kardeşlerimize zulüm eden ve açık ve seçikliği özendirmeye çalışan zulüm sahiplerini ve güçleri yettiği halde müdahalede bulunmayanları en üst perdeden kınıyor ve hesaplarını Züntikam olan yüce Allah`a havale ediyoruz”

www.siverekgenclik.com





Bu haber 2824 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor