İDEOLOJİK KURNAZLIĞI DEŞİFRE EDİYORUZ

Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilciliği, Kazım Karabekir İ.Ö.O'lunun İmam Hatip Orta Okuluna dönüştürülmesine yönelik eleştirilere yayınladığı basın açıklaması ile sert tepki gösterdi.

İDEOLOJİK KURNAZLIĞI DEŞİFRE EDİYORUZ
16 Ağustos 2012 - 13:50

 


Yeni Eğitim Sistemi  4+4+4’e geçişle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere yeniden düzenlendi. Yeni düzenleme esas alınarak İmam Hatip Liselerinin Orta kısımları aktif hale getirildi.


İlçemizde İmam Hatip Ortaokuluna ait bir binası olmadığı için Eski Kazım Karabekir İlköğretim okulunun yerine yapılan bina İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis edildi. Bu binanın birinci katı Rehberlik Araştırma Merkezine tahsis edildi. Geri kalan iki katı ise İmam Hatip Ortaokulu (toplam 18 derslik) olarak onaylandı.


Bu binanın İmam Hatip Ortaokuluna dönüşümüne ideolojik olduğuna inandığımız sebeplerle bazı yetkili/yetkisiz  kişilerden gerçeklerle alakası olmayan itirazların yükseldiğini görmekteyiz.


İlçemizde lise ihtiyacının yeni olmadığını bütün Siverek kamuoyu bilmektedir. Bugüne kadar bu soruna bir çözüm üretilememesi sorumluluk noktasındakilerin basiretsizliğidir.


28 Şubat darbecilerinin dayatmalarına, İmam Hatip Liselerinin tükenme noktasına getirilmesine, Kur’an Kurslarının kapatılmasına,  milletimizin değerlerine yönelik hayasızca yapılan saldırılara, 8 yıllık kesintisiz eğitim gibi ucube bir gömleğin bu ülkenin çocuklarına giydirilmesine ses çıkarmayan, hatta alkış tutanların bu gün İmam Hatip Ortaokuluna 18 derslikli bir binanın tahsis edilmesine yaptıkları itirazları anlamakta zorluk çekmiyoruz.


Sorumluluk makamında bulunmasına rağmen bütün işi, günü ve koltuğunu kurtarma çabası içinde olmaktan öteye geçmeyenlerin İmam Hatipler söz konusu olduğunda Eğitimin Temel Sorunlarını (!) hatırlamalarını da anlamakta zorluk çekmiyoruz.


Bugüne kadar kendilerine iletilen lise talebini: ‘’ arsalarımız hazır, tapusunu almaya çalışıyoruz. Tapusunu aldık bürokratik engelleri aşmaya çalışıyoruz. Ödeneği çıktı, ihale aşamasına yaklaşıyoruz….’’gibi ünlü demagogları aratmayan yöntemlerle   geçiştirenlerin bu tavrını Siverek Kamuoyu gibi biz de anlamakta zorluk çekmiyoruz.


İtirazlarda bulunan şahsın, İmam Hatip Lisesine ait 2 binanın olduğunu dile getirmesine rağmen, iki katlı binasının milletimizin çabalarıyla yapıldığını, vakıf malı olduğunu ve Kız İmam Hatip Lisesi Bölümü olarak kullanıldığını; İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilen binanın 24 derslikli değil 18 derslikli olduğunu bilmeyecek kadar eğitim-öğretime uzak biri olduğunu böylece öğrenmiş oluyoruz. Ayrıca İmam Hatip Lisesi ana binasının bir katının da Köyden gelen öğrenciler için pansiyon olarak kullanıldığını bilmiyor olamaz zira aynı okulun müdür başyardımcılığı kadrosunu işgal etmektedir.


Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğünün  ‘’Siverek bize arsa göstersin, istediği kadar okul yapalım’’ taahhüdüne rağmen tek bir arsa dahi tahsis edemeyen,   Viranşehir’e Fen Lisesi kurulmasına karşın, kendisinin de içerisinde bulunduğu yönetim kadrosunun beceriksizliğinden kaynaklanan sebeplerle ilçemizde Fen Lisesi  açılamaması karşısında tek bir beyanatı olmayan şahısların İmam Hatipler söz konusu olduğunda ileri atılmasını ideolojik körlük ve kurnazlık olarak görüyoruz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


SİVEREK EĞİTİM-BİR-SEN TEMSİLCİLİĞİ

Bu haber 2492 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti