İBRAHİM TATLISES'İN SON SAĞLIK DURUMU

Acıbadem Hastanesi Doktorları tedavi gören ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in sağlık durumunun stabil olduğu söyledi.

İBRAHİM TATLISES'İN SON SAĞLIK DURUMU
17 Mart 2011 - 09:18
Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu İbrahim Tatlıses’in yoğun bakımdaki 4. gününde sağlık durumu ile ilgili son bilgileri verdi. 

Çuhadaroğlu şunları söyledi:
"Düne göre farklı bir durum söz konusu değil. Bir taraftan ilaç tedavileri devam ediyor. Dünkü durumdan bugüne olumsuz bir gelişme yok. Her gün hızlı olumlu gelişmeler beklemiyoruz. Durumu dünkü durumla aynı.

Sadece 1. derece yakınları İbrahim Bey’i görebiliyorlar. Sağlığıyla ilgili çok gerçek olmayan bilgilerin aktarıldığını görüyorum. Buna itibar etmemenizi istiyorum.
Yoğun bakımdan normal servise alma çalışmaları yapılacak ama bun günler alabilir. Ne zaman olacağını söylemek çok zor.
Uyandırma bittikten sonra gördüğümüz şeyler aynen devam ediyor. Aile ile gün içinde görüşebiliyor. Bunu belli bir saate bağladık günlük tedavinin aksamaması için. Bütün hastalarımız için uyguladığımız bir prosedürdür. Bunu daha düzenli hale getirdik.
Hasta yoğun bakımda olduğu sürece yaşamsal risk vardır."

Dün 'İyiyim' yanıtını verdi
Tatlıses, yoğun bakımdaki üçüncü gününde doktorların “Nasılsın?” sorusuna, “İyiyim” diye yanıt verdi. Maslak Acıbadem Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde Tatlıses’in tedavisini sürdüren doktorlarından Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Elmacı, şu bilgileri verdi:
“Solunum cihazından ayrıldı. Komutları alabiliyor. Sağ kol ve bacağını kaldırıyor, elimizi sıkıyor, konuşabiliyor. Bu önemli bir gelişme. Yoğun bakımda tedavisi bir süre daha devam edecek. Beyinle ilgili sorunlarda, işler iki ileri giderken bir geri gidebilir. Henüz hayati riski tamamen geçmiş değil. Sol kolundaki sorun devam ediyor.

Tehlike artık yüzde 10

İnşallah onu da toparlayacak. Bize geldiğinde ameliyatı yaptığımız saatlerde hayati tehlikesi yüzde 80’lerdeyken şimdi yüzde 10’larda diyebiliriz. Bizim genel planımız şu. İnşallah her şey iyi giderse hayati risk tamamen kalktığında yoğun bakımdan çıkması, yoğun bir fizyoterapiye burada başlanması, ondan sonra daha uzun vadede fizyoterapi alması. Son olarak da enfeksiyon bulguları gelişmediği takdirde, uzun vadede, karnına yerleştirilen kemiğin yerine konması. Bu da öngörü olarak birkaç ay sürer.”

sanliurfa.com

Bu haber 2807 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü