İBRAHİM BİNİCİ SİVEREKLİLERİ AMARA'YA ÇAĞIRDI

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici Siverek’te temaslarda bulunarak Sivereklileri Amara'ya davet etti.

İBRAHİM BİNİCİ SİVEREKLİLERİ AMARA'YA ÇAĞIRDI
03 Nisan 2013 - 05:52






BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici bir dizi temasta bulunmak üzere Siverek'e geldi.İlçede Esnafları dolaşan Binici Sivereklileri Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan tarihinde Amara köyüne davet etti.

Esnaflarla sohbet eden Binici sorunları dinledikten sonra BDP ilçe binasına geçti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Binici 4 Nisan tarihinde Abdullah Öcalan’ın doğumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Binici açıklamasında; "Her yıl olduğu gibi bu yılda Amara yürüyüşleri düzenleyeceğiz. Daha önceki yıllarda Amara'da nahoş olaylar oldu.İki gencimizi Amara yürüyüşünde kaybetmiştik, buradan ailelerine başsağlığı diliyorum. Geçen sene hükümetin Amara tutumundan ötürü yine yasaklamalar olmuştu özellikle Suruc'a bağlı Aligör Beldesinde, Suruç'ta diğer ilçelerimizde çok nahoş olaylar olmuştu"

Bu sene Amara yürüyüşü hakkında İçişleri bakanı ve Şanlıurfa Valisi ile görüşmelerin yapıldığını belirten Binici, "Bu görüşmeler sırasında tam bir mutabakat halinde hiçbir sorun çıkmadan Halfeti'ye ayın 3'de otobüslerle hareket edeceğiz. Amara'da gerçekten son süreci çok önemseyerek bir barış sürecinin başlaması noktasında bu halkın korkunç bir talebi var. Gerçekten ölümlerle, bastırmalarla, yasaklamalarla bu Kürt sorunu çözülmeyecektir. Kürt sorunun çözümünde son olarak Öcalan’ın göndermiş olduğu ve 21 Mart tarihinde Diyarbakır’da okunan mektup bir değil; Türkiye'de hem Türkiye'deki güçler, hem farklı ülkelerdeki güçler, hatta Avrupa konseyi ve ABD nezdinde yer bulmuştur, kabul görmüştür. Bu noktada barışın elini güçlendirmek için Öcalan’ın şahsında Kürt halkının doğuşu söz konusudur. Biz Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle bütün halkımızı Amara'ya bekliyoruz"




www.siverekgenclik.com


Bu haber 4108 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu