İBRAHİM AYHAN SİVEREK'TE

Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan BDP Milletvekili İbrahim Ayhan akşam saatlerinde tahliye edilmesinin ardından Siverek'e hareket etti.

İBRAHİM AYHAN SİVEREK'TE
03 Ocak 2014 - 18:30





Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan BDP Milletvekili İbrahim Ayhan akşam saatlerinde tahliye edilmesinin ardından saat 19.30 sıralarından Siverek'e geldi. İbrahim Ayhan'ı yüzlerce BDP'li karşıladı. Karşılamada izdiham yaşanırken, bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi.

İbrahim Ayhan burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, "Özgürlük ateşini zalimlerin karşısında yakan ve mücadelenizle Siverek’i direniş kalesi yapan siz değerli halkımız, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.Bizler çok uzun, çok zorlu, çok acılı bir yoldan geliyoruz nice şehitler, nice direnişçiler bıraktık bu yolda. Sizlerin huzurunda tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum. Hepinizin bildiği gibi uzun bir süreden beri soykırım operasyonları çerçevesinde özellikle Kürt halkının haklı ve onurlu mücadelesini tavsiye etme amacıyla bizler tutsak edildik. Bu tutsaklığımız süresince her zaman tüm yüreğimiz, sizlerle attı. Belki bizleri fiziksel olarak tutsak edebilirler, belki ellerimize kelepçe atıp dört duvar arasına sıkıştırmış olabilirler ama şunu iyi bilin ki hiçbir güç irademizi ruhumuzu teslim alamamıştır.

Ayhan, "Bizim çıkışımız çok sembolik bir şekilde gerçekleşmiştir. Halen binlerce arkadaşımız, zindanlarda rehin olarak tutulmaktadır. Teslim olamaya onurlu mücadelelerinden vazgeçirilmeye çalışılmaktadır. Halkımızın özgürlük mücadelesinde kendi kimliğimizle, kendi kültürümüzle, kendi dilimizle yaşama arzumuzu yaşama istemimizi özgürce ifade etmeye çalıştık. Zindanlara atılmadan önce bu taleplerimizi bu istemlerimizi yerine getirmenin gerçekleştirmenin çabası içerisinde olduk, şunu altını çizerek vurgulamak istiyorum ki bizleri nasıl zindana götürdülerse, zindandan çıktıktan sonrada aynı inançla aynı kararlıkla bu özgürlük yürüyüşümüz bu onurlu yaşam mücadelemiz güçlenerek büyüyerek sizlerle beraber devam edecektir" dedi.

Konuşmanın ardından BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Hilvan programı için ilçeden ayrıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 5451 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor