HZ.MUHAMMED'E HAKARET Ş.URFA'DA LANETLENDİ

Şanlıurfa`da yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen kitlesel basın açıklamasında Hz. Peygambere(sav) hakaret filmine sert tepki gösterildi.

HZ.MUHAMMED'E HAKARET Ş.URFA'DA LANETLENDİ
19 Eylül 2012 - 21:00


ŞANLIURFA- Şanlıurfa`da faaliyette bulunan Sivil Topum Kuruluşları kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

Yaklaşık 40 STK`nın destek verdiği basın açıklamasını Memur Sen Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Atçı okudu.

Terör devleti Siyonist İsrail`in Müslümanların canına ve kutsallarına saldırırken diğer taraftan İsrail`in hamisi konumundaki ABD`nin de sevgili Peygamberimize hayâsızca ve alçakça hakarete yeltendiğini ifade eden Atçı , ABD`de bir grup Kıpti tarafından çekilmesine izin verilen, iftira ve çarpıtmalarla dolu "Müslümanların Peygamberi Muhammed" isimli filmini çekenleri, destek verenleri ve bile bile ses çıkarmayanları şiddetle kınadıklarını söyledi.

"Daha önceleri bir papazın kuran yakma ve peygamberimizi yargılama teşebbüslerine ses çıkartmayan hatta el altından destek veren ABD bir Kıpti tarafından çekilen peygamber efendimize ve İslam`a hakaret içeren `Müslümanların peygamberi Muhammed` isimli sinema filmi ile İslam aleyhtarı faaliyetlerin merkezi olduğunu bir kez daha ispatlamıştır" diyen Atçı,
"Bu film ile milyonlarca Müslüman`ın inancıyla oynanmış, alay edilmiştir. Buradan amaç İslam`a saldırı, hakaret aşağılama ve tahriktir. Hiçbir kimse, hiçbir zümre düşünce özgürlüğünü bahane ederek mukaddesata saldırma hakkını kendisinde bulamaz. Dünya barışını kendisine dert edinen, huzurlu bir dünyada yaşamak arzusunda olan başta münevverleri entelektüelleri ve insan hakları örgütlerini dünya üzerindeki bütün dinlere karşı yapılan saldırılara tepki göstermeye çağırıyoruz." Şeklinde konuştu.

Atçı, "İnsanlığı kurtarmak için görevlendirilen rahmet, Şefkat, Merhamet Peygamberi olarak
adlandırılan o kutlu insana karşı yapılan saldırı ve hakaretler, eskiden cahillikten kaynaklanıyordu belki bugün doğrudan batının düşmanlığından kaynaklandığı aşikârdır. Bir taraftan bize medeniyet derslerini vermeye kalkışan batı, diğer taraftan diğer taraftan haçlı seferleri başta olmak üzere yakın tarihteki Bosna, Myanmar, Irak`ta katliamının kanları kurumadan bugün Suriye`deki katliamlara sinsice zalimlere destek olmaya devem etmektedir." dedi.

Dünyayı ateşe götürecek bu Siyonist-evanjelist kıyamet yaklaştırma çalışmalarına ABD yönetimi ve halkı nın "dur" demedikçe bu senaryo nedeni ile işlenecek tüm suçlara ortak olacakların ifade eden Atçı, "Peygamberimize ve İslam`ın değerlerine hakaret eden Siyonist -evanjelist taifeyi ve bu çalışmalara yataklık eden ABD `yi lanetliyor tüm Müslümanları peygamber efendimiz ile ilgili akli selim medeni ölçüler dairesinde duyarlılık gösterilmesine davet ediyoruz. Alemlerin Rabbi olan Allahın sevgilisi bütün peygamberlerin mirasçısı,Kainatın yaratılış gayesi ,şu kainat ağacının en münevver ve en mükemmel meyvesi.Mevcudattaki kemalatin en mükemmel örneği ,kalplerin sevgilisi insanlığın efendisi,İnsanlar içinde en meşhur ,en namdar eserleriyle etrafında kenetlenmeye, bir bütün olmaya Onun sünneti dairesinde yaşamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının sonunda tüm Müslümanlar Pazar günü Diyarbakır`da 14,00 İstasyon Meydanında yapılacak olan Peygamber Efendimize Sadakat Mitingi`ne davet edildi.

(Ali Durmaz-İLKHA)

Bu haber 3214 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi