HÜNERLİ ÖĞRETMEN İŞ BAŞINDA

Çıkrık İ.Ö.O’nda öğretmenlik yapan Sinan Hoca, yeri geldiğinde boyacı, yeri geldiğinde sıvacı, yeri geldiğinde elektrikçilik yaparak köy halkının sevgisini kazandı.

HÜNERLİ ÖĞRETMEN İŞ BAŞINDA
30 Kasım 2012 - 19:54

ŞANLIURFA-  Siverek ilçesine 55 km. uzaklıkta bulunan Çıkrık (Çixrix) Köyünde öğretmenlik yapan Sinan Birinci (25), okul içindeki ve dışındaki çalışmaları ile herkesin beğenisini kazanıyor.


Şubat ayında, Trabzon’un Akçaabat ilçesinden, Karacadağ eteklerinde bulunan 200 haneli Çıkrık köyüne atanan Birinci, okulun harap durumuna dayanamayıp kollarını sıvayarak işe başladı. Yeri geldiğinde sıvacı, boyacı, elektrikçi, ressam, Çatıcı, kartonpiyerci olan hünerli öğretmen çalışmaları ile köy halkının takdirini kazandı.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Müdürü, Sedat Hamidanoğlu ve öğretmen arkadaşlarının desteğiyle, okulun iç ve dış onarımı, okulun boya, elektrik, çatı, sıva işleri, lojmanın onarılması, öğretmenler odasının düzenlenmesi ve okul bahçesinin ağaçlandırılması gibi birçok onarım işinde gece yarılarına kadar çalışan Binici, kısa sürede okulun normale dönmesine vesile oldu.


Çıkrık İ.Ö.O’nun 9 derslikten oluştuğunu, 17 öğretmeninin görev yaptığı okulda 1200 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Binici, ilk görev yeri olan Çıkrık köyünde, Necip Fazıl’ın “Karanlığa küfredeceğine sende bir mum yak” ilkesi doğrultusunda çalışmaya başladığını belirtti. Öğretmen olmadan önce inşaat işçisi olarak çalıştığını vurgulayan Binici, “ İlk geldiğimde okulumuz harap durumdaydı. Köyümüz Karacadağ eteklerinde olduğundan, kışlar çok çetin geçiyor. Okulun birçok bölümü zarar gördüğünden, öğrenciler zor şartlarda okuyorlardı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okuldaki idareci ve öğretmen arkadaşlarımın desteği ile okulun onarım işlerinde çalıştım. Amacım buradaki eğitim şartlarını, batıdaki eğitim seviyesine yükseltmektir" dedi.


Okulun derslik yönünden yetersiz olduğunu belirten Birinci, “Birinci sınıfta, bir sınıfta 120 öğrenci, diğer sınıflarda ise ortalama 80 öğrenci eğitim görüyor. Ayrıca okulun trafosu olmadığından, bilgisayar sınıfını kullanamıyoruz. İnşallah bu sorunlarımızda çözülürse, okulumuzun diğer okullardan eksiği kalmayacak" dedi


www.siverekgenclik.com





















































Bu haber 5781 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı