HÜDA-PAR:MISIR'DAKİ KATLİAMI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Hür Dava Partisi Genel Merkezi Mısır`da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği katliam nedeniyle bir açıklama yaparak, "Tarihinde ilk defa kendi yöneticilerini seçme fırsatını, ocak devrimi ile elde eden Mısır halkının bu kazanımını, askeri darbe eliyle boğma girişimi başarısız olmaya mahkûmdur." dedi.

HÜDA-PAR:MISIR'DAKİ KATLİAMI ŞİDDETLE KINIYORUZ
27 Temmuz 2013 - 13:16

 


Hür Dava Partisi Genel Merkezi Mısır`da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği katliam nedeniyle bir açıklama yaparak, "Tarihinde ilk defa kendi yöneticilerini seçme fırsatını, ocak devrimi ile elde eden Mısır halkının bu kazanımını, askeri darbe eliyle boğma girişimi başarısız olmaya mahkûmdur." dedi.


Ordu direnişi kırmak için katliamlara girişti


HÜDA PAR açıklamasında, "Mısır`ın meşru ve sivil tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi`yi emperyalist ve Siyonist güçlerin çıkarları doğrultusunda gayrimeşru bir şekilde görevden uzaklaştıran ordu güçleri Mısır halkının Rabiatül Adeviyye meydanındaki direnişini kırmak için katliamlara girişti." ifadeleri kullanıldı.


Barbarlığı ve vahşeti şiddetle lanetliyoruz


Devrime ve cumhurbaşkanına sahip çıkan halkın üzerine açılan ateş sonucu yüzlerce insanın hayatını kaybettiği hatırlatılan HÜDA PAR açıklamasında, "Bu barbarlığı ve vahşeti şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Yapılan zulme ve katliamlara, birkaç ülke dışında dünya ülkelerinin ve uluslararası sistemin kör ve sağır kalması, hatta darbecileri ve işbaşına getirdikleri gayrimeşru yönetimleri muhatap alır bir tutum sergilemeleri kabul edilemez. Mısır`daki darbe süreci, emperyalistlere hizmet eden Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, tüm dünya ve özelde İslam ülkeleri için bir samimiyet testine dönüşmüş ve birkaçı hariç olmak üzere bu konuda tümü sınıfta kalmıştır." denildi.


Kaos çağrısı destek bulmayınca namlular halka çevrildi


Mısır halkının iradesini hiçe sayan darbeci zihniyetin, askeri müdahaleyi halka kabul ettiremeyince darbe yanlılarının meydanlara inmesi çağrısıyla ülkeyi bir iç savaşa sürüklemeye yeltendiğine işaret edilen HÜDA PAR açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Bu girişimine halktan ciddi bir destek gelmeyince, direnişi kırmak için bu kez namlularını darbeye direnen sivil halka yöneltmiş ve büyük bir katliama imza atmıştır.


Halkın kazanımını darbeyle boğma girişimi başarısızlığa mahkûmdur


Tarihinde ilk defa kendi yöneticilerini seçme fırsatını, ocak devrimi ile elde eden Mısır halkının bu kazanımını, askeri darbe eliyle boğma girişimi başarısız olmaya mahkûmdur. Muhammed Mursi`yi tek cumhurbaşkanı olarak kabul ettiğini beyan eden hükümet, giderek kötüleşen Mısır`daki durum karşısında daha aktif rol üstlenmeli, dünya kamuoyunu harekete geçirmelidir. İslam İşbirliği teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşları darbecilerin karşısında yer almaya ve yapılan bu katliamlara tepki vermeye çağırıyoruz. Mısır Milli Bayramı ya da başka sebeplerle darbecileri meşrulaştıracak söz, fiil ve davranışlardan kaçınma konusunda yürütmenin başı olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e de büyük sorumluluk düşmektedir. Hükümet yetkililerinin Mısır`ın normale dönmesini, geçici hükümetin ülkeyi seçimlere götürmesi talepleri, dolaylı da olsa darbeye meşruiyet kazandırmaktır. Bu tavır, bizatihi seçimle işbaşına gelmiş ve gayrimeşru bir şekilde görevinden zorla el çektirilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye ve Mısır halkına en hafif tabiriyle saygısızlıktır."


Müslümanlar kendi meselelerini çözecek bağımsız siyasi birlikler oluşturmalı


İslam ülkelerini yönetenlerin, ABD ve Avrupa Birliği`nin ve onların yörüngesinde hareket eden uluslararası örgütlerin Mısır konusundaki tavrından ders çıkarması gerektiğinin altını çizilen HÜDA PAR açıklamasında, İslam ülkelerinin kendi meselelerini çözecek bağımsız siyasi birlikler oluşturma konusunda gayret içine girmesi gerektiği ifade edildi.


HÜDA PAR açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verildi:


Üst düzeyde tepki gösterme çağrısı
"Hür Dava Partisi olarak Mısır`da başta Hürriyet ve Adalet Partisi olmak üzere, meşru haklarını savunan diğer partilerin ve Mısır halkının yanında olduğumuzu, maddi ve manevi her türlü desteği vereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Tüm halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri Mısır halkıyla dayanışma içinde olmaya, bu katliamı ve yapılan darbeyi kınamaya, tepkilerini en üst düzeyde ortaya koymaya davet ediyoruz

 



(İLKHA)


Bu haber 3642 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor