Hüda-Par Siverek Gençlik Kollarından Darbe Girişimini Kınama

Hür Dava Partisi Siverek Gençlik Kolları ABD- FETÖ destekli 15 Temmuz askeri darbe girişimini kınayan basın açıklaması düzenledi.

Hüda-Par Siverek Gençlik Kollarından Darbe Girişimini Kınama
21 Temmuz 2016 - 08:14




Hür Dava Partisi Siverek Gençlik Kolları, Rüştü Küçükömer Caddesi üzerinde bulunan ilçe binasında, ABD- FETÖ destekli 15 Temmuz askeri darbe girişimini kınayan basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Hür Dava Partisi Siverek Gençlik Kolları Başkanı Şeyhmus Bozkurt okudu.

Bu girişimi lanetliyoruz

Açıklamanın başında askeri darbe girişimin asla kabul edilemeyeceğine dikkat çekilerek, “ 15 Temmuz 2016 tarihinde gece saatlerinde ordu içerisinden bir grup asker, darbe teşebbüsünde bulunmuştur. Bu girişimi lanetliyoruz, Hiçbir şekilde kabul etmediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz”

Darbeci çeteye direnen halkımızı tebrik ediyor ve selamlıyoruz

Bir grup cuntacının yönetime el koyma girişimini halkın sokaklara dökülerek durdurduğunu belirten Bozkurt, “ Halkımızın, yakın tarihte en güzel örneğini sergileyen kardeş Mısır halkının destansı direnişinden de ilham alarak ortaya koyduğu kahramanca mücadelesi sayesinde büyük ölçüde durdurulmuştur. Darbeci çeteye direnen halkımızı tebrik ediyor ve selamlıyoruz. Bu uğurda darbeye karşı direnirken canlarını feda ederek şehitlik mertebelerine ulaştığına inandığımız başta üyemiz Mehmet Karasalan olmak üzere bütün sivil, asker ve polislere Allah’tan rahmet diliyoruz. Acılı ailelerimize ve bütün halkımıza başsağlığı diliyor ve sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Her kesim darbeye karşı durması gerekir

Açıklamada, darbe girişiminin açıkça halka karşı yapılmış bir darbe olduğuna dikkat çekilerek, “ Siverek Hüda Par Gençlik Kolları olarak bizler darbenin ve darbecilerin karşısında, halkın ve onun değerlerinin ve hürriyetinin yanındayız. Tarihten aldığımız tecrübelere dayanarak darbelerde en büyük zararı halkımızın gördüğünü biliyoruz. Hürriyet ve adaletten yana, huzurdan yana olan herkesin ve her kesimin bu darbe teşebbüsüne karşı durması gerekir”

Tehlike tamamen ortadan kalkıncaya kadar devam edecektir

Türkiye tarihini siyasi darbe ve darbe teşebbüsleri ile dolu olduğuna dikkat çekilerek, “Bu darbe teşebbüslerinden çıkarılması gereken dersler vardır. Siyaset Kurumu, halkın inanç ve değerlerine aykırı hiçbir vesayet odağına prim vermemelidir. Halkımız da ilk geceden bu yana gösterdiği kararlı, inançlı ve kahramanca direnişini devam ettirmelidir. Bu tehlike tamamen bertaraf edilinceye kadar meydanlara çıkarak bu mütecaviz girişimlere, tepkisini en üst perdeden göstermeye devam etmelidir. Yazılı görsel ve sosyal medyanın bu süreçte büyük oranda iyi bir sınav verdiğini düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu duruşunu etkin ve kararlı bir şekilde sürdürmesinin önemli olduğunu vurguluyoruz. Siverek Hüda-Par Gençlik kolları olarak ilk andan itibaren meydanlara inerek göstermiş olduğumuz tepki, tehlike tamamen ortadan kalkıncaya kadar devam edecektir.Kamuoyuna, uluslararası legal ve illegal örgüt ve kurumlara deklare ediyoruz"

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4330 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...