HÜDA-PAR SİVEREK ADAYI REMZİ BAYLAN

ŞANLIURFA-Hür Dava Partisi Şanlıurfa`daki adaylarını açıkladı. Hüda-Par Siverek Belediye Başkan Adayı Remzi Baylan olarak ilan edildi.

HÜDA-PAR SİVEREK ADAYI REMZİ BAYLAN
18 Aralık 2013 - 10:18

ŞANLIURFA-Hür Dava Partisi Şanlıurfa`daki adaylarını açıkladı. Hüda-Par Siverek Belediye Başkan Adayı Remzi Baylan olarak ilan edildi.

Belediye Nikah ve Konferans Salonu`nda saat:18.30`da başlayan programa HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı. Programda Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu ile Büyükşehir adayı Emin Güneş birer konuşma yaptı.

Programa katılımın çok olmasından dolayı içeriye sığmayan çok sayıda partili, programı salonda kurulan sinevizyondan seyretmek zorunda kaldı.

Özlem Ajans sanatçılarının söylediği marşlarla ellerindeki bayrakları sallayarak coşan partililer Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Emin Güneş`in çağrılmasıyla tekbir getirdi.

Kendi menfaatimizi hiçbir zaman başka kişilerin menfaatinden üstün görmeyeceğiz

Genel Başkan Yapıcıoğlu yaptığı konuşmada, kendi menfaatlerini hiçbir zaman başka kişilerin menfaatinin üstünde görmeyeceklerini belirterek, "Bizler hür kadrolar olarak kendi şahsi menfaatlerimizi partimizin menfaatlerinin önüne çıkarmayacağımız gibi kendi partimizin veya meşrebimizin menfaatlerini de toplumun umumi menfaatlerinin önünde görmeyeceğiz. Kendi şehrimizin menfaatlerini hiçbir zaman İslam ümmetinin menfaatinin önünde görmeyeceğiz.Bakın kendi menfaatlerini toplumun menfaatlerinin üstünde gören siyasetçilerin memlekete verdiği zarara bakın.Memleketimizin en köklü sorunu kürt sorunudur. Bu mesele hakkında özellikle mecliste grubu bulunan siyasi partilerin haline bir bakın.Nasıl tavır takınıyorlar.Bu meselenin adalet çerçevesinde çözülmesi memleketin faydasına değil mi?Hal böyleyken siyasetten nemalanmak için kan aksın diyen, anneler ağlasın diyen, hatta dua eden partiler yok mu?Kan akmazsa,cenazeler gelmezse biz siyasi güç kaybederiz, oy ve taban kaybederiz diyenler, kendi siyasi çıkarlarını memleketin çıkarlarının önüne geçirmiş olmuyorlar mı?" ifadelerini kullandı.

Akan kan durdu diye birileri kendini sudan çıkmış balık gibi hissediyor

Akan kan durdu diye birileri kendini sudan çıkmış balık gibi hissediyor diyen Yapıcıoğlu, "Kan denizinde kulaç atmaya alışık olanlar kan durdu diye kabuslar görüyorlar.Bir yıldır polis,asker cenazesi gelmiyor, PKK`li cenazesi gelmiyor.Ama daha geçen ay Urfa`da bir ilçede bir taziye çadırı kurulmadı mı? Neymiş 1996-97 yıllarında öldürülmüş olan 4 PKK`linin taziyesi için çadır kurulmuş.Cenaze gelmezse icat ederler. Çünkü siyaseten başka sermayeleri yok "

Sizin bu tavırlarınız yüzünden Müslüman Kürt evlatları dininden uzaklaşıyor

Bazı siyasetçilerin Kürdistan kelimesini duyduklarında tüylerinin diken diken olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu "Özellikle Müslüman Türk kardeşlerime sesleniyorum.Bakınız biz Kuzey doğu Yunanistan demiyoruz Batı Trakya diyoruz değil mi? Biz Kuzey Batı Çin demiyoruz.Doğu Türkistan diyoruz değil mi? Peki niye Irak Kürdistan`ına Irak Kürdistanı demiyoruz da Irak`ın Kuzeyi diyoruz. Neden Suriye Kürdistan`ına Suriye Kürdistan`ı demeyi küfür sayıyoruz da Suriye`nin Kuzeyi diyoruz.Neden birileri Irak veya Suriye Kürdistan`ı dediği zaman Türk kardeşlerimizin tüyleri diken diken oluyor? Bununla birliğe beraberliğe hizmet ettiğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yapmayın bu haksızlığı Allah aşkına. Sizin bu tavırlarınız yüzünden Müslüman Kürt evlatları dininden uzaklaşıyor. Seçuklular döneminde, Osmanlılar döneminde hatta 1920`de Ankara`da Meclis kurulduktan sonra ismi Kürdistan olan yere Kürdistan demek küfür değildir" diye konuştu.

Yapıcıoğlu Müslümanların arasına çizilen sınırlara dikkat çekerek, " Suriye`de yaşayan Müslüman Kürtler ve Müslüman Araplar bizim kardeşlerimizdir.Aramızdaki bu sınırları kim çizdi.Bu sınrları ne Türkler, ne Kürtler, ne de Araplar çizdi.Bu sınırları emperyalist Fransızlar ve İngilizler çizdi. Öyle bir sınır çizdiler ki baba bir tarafta oğul bir tarafta kaldı.Öyle bir sınır çizdiler ki köylünün evi bir tarafta tarlası bir tarafta kaldı. Aramıza bu tel örgüleri koymaları bir zulümdür.Biz diyoruz ki şu sınırları şeffaflaştırın."dedi.

Yıllarca birbiriyle savaşan Avrupa`nın insanları, bugün herhangi bir ülkeden istediği başka bir ülkeye sınır kontrolü olmadan geçebildiğini ifade eden Yapıcıoğlu " Peki biz niye Suriye tarafında kalmış bir kardeşimizi ziyaret etmek için günlerce uğraşalım, pasaport almak zorunda kalalım.Eğer gerçekten samimiyseniz eğer gerçekten bizleri de birinci sınıf vatandaş olarak görüyorsanız Kuzey Kıbrıs`a gitmek için sadece nüfus cüzdanı yeterlidir.Pasaporta gerek yoktur.Karadenizdeki vatandaşlarımız Gürcistan`a giderken sınırda pasaport ibraz etme mecburiyetinde değil. Neden bu uygulamayı Suriye,Irak Kürdistanı`na geçiş için yapmıyorsunuz? Neden sınır kapılarını arttırıp geçişleri şeffaflaştırmıyorsunuz? Neden sılai rahime uygun davranmak isteyen şu mahrum, şu mazlum millete yüz yıldır çektikleri bu hasretlere bir çare bulmuyorsunuz?" sözlerine yer verdi.

Hür dava Partisi Türkiye`ye ilk defa seçimi getirecek

Yapıcıoğlu`nun ardından mikrofonu alan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Emin Güneş, "Yıllardır önümüze konulan partilerin birbirinden farkları yok. Onun için gerçek bir seçimden bahsetmek mümkün değildi. Önümüze üzümün çeşitlerini koymuşlar.Diyorlar ki istediğin meyveyi seç.Yahu bunların neresi meyve hepsi bir meyve. Bunun için Hür dava Partisi Türkiye`ye ilk defa seçimi getirecek" dedi.

Biz kazanması garanti olan bir hareketiz

Kendilerine `Kazanacak mısınız?` diye sorular yöneltildiğini dile getiren Güneş, "Kazanmayla kaybetmenin bir arada olduğu şey, kumardır.Biz ise kumar oynamıyoruz.Bir insan tarlada sabahtan akşama kadar çalıştığı zaman yevmiyesini nasıl alacaksa, biz de Rabbimizin mülkünde O`nun dini için çalışıyoruz. O Adili mutlaktır ve bize hakkımızı fazlasıyla verecektir. Biz kazanması garanti olan bir hareketiz." diye konuştu.

Belediyeler birileri için rant kapısına dönüşmüş

Güneş, belediyelerin birileri için rant kapısına dönüştüğünü söyleyerek " İlimizde özellikle trafik ve park sorunu var. Neden bu sorunlar var? Kimse merak etti mi? İnşaat yapanlar belediyeye park bedeli diye bir bedel öderler.Ve kanuna göre bu para park dışında bir yerde kullanılamaz. Şimdiye kadar hiçbir belediye park için aldığı parayı park için kullanmadı.Alın size trafik sorunun bir sebebi. Şehir planında park için ya yer ayrılmamış ya da ayrılmışsa yapılmamış, sonra da birilerine peşkeş çekilmiş" şeklinde konuştu.

11 Nisan meydanı`na AVM yapmak rantiyedir, bizim iktidarımızda buna izin verilmez

Gündemde olan 11 Nisan Meydanının rantiye yeri olduğuna dikkat çeken Güneş " Belediyeyi rant kapısı görenler burayı AVM yapmak istiyorlar.Halbuki hepimiz biliyoruz ki buraya yoğunluk kazandırıldığı zaman, binlerce araç oraya girip çıkacak ve orası kilitlenecek. Bizim iktidarımızda bu tür şeylere izin verilmez. Biz yoğunlukları şehrin muhtelif yerlerine dağıtarak bu sorunu çok basit bir şekilde çözebiliriz.Trafik ve park sorununun yoğun olduğu yerlerden biri de Bahçelievlerdir. Bahçelievler`de binaların arasında örülmüş duvarlar var.Ve buralar, çöplük olarak kullanılıyor.İşte bu duvarlar kaldırılarak buralar araçlar için park yapılırsa trafik ve park sorunu giderilmiş olur" diye konuştu. Program Şanlıurfa ve Adıyaman`daki HÜDA-PAR Belediye Başkan adayları açıklandıktan sonra, Molla M.Emin Baytar`ın okuduğu dua ile son buldu.

Şanlıurfa İli Belediye Başkan adayları:

Şanlıurfa Büyükşehir Adayı: Emin Güneş

Haliliye İçesi adayı:Fevzi Kav

Karaköprü İlçesi adayı:Halil İbrahim Göven

Eyyübiyeİlçesi:Mehmet Kışlar

Hilvan İlçesi adayı:Cemal Çınar

Suruç İlçesi adayı:Mustafa Durmaz

Akçakale İlçesi adayı:Halil Aydın

Viranşehir İlçesi adayı:Yakup Esmer

Ceylanpınar İlçesi adayı:Metin Demir

Bozova İlçesi adayı:Müslüm Şahin

Birecik İlçesi adayı:Mustafa Bozkurt

Halfeti İlçesi adayı: Nihat Yetkin

Harran İlçesi adayı:Mustafa Binici

Haber: M.Can Yardımcı- Osman Gülebak


Bu haber 4097 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması