HÜDA-PAR ŞİDDET OLAYLARINA KARŞI AÇIKLAMA YAPTI

Hüda- Par Siverek Temsilciliği, yayınlamış olduğu basın açıklamasıyla, son günlerde ilçede yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekerek bu olaylara karşı toplumun tüm kesimlerini göreve çağırdı.

HÜDA-PAR ŞİDDET OLAYLARINA KARŞI AÇIKLAMA YAPTI
01 Mayıs 2013 - 14:46




Hüda- Par Siverek Temsilcisi Ahmet İdem tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde ilçede yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekilerek bu olaylara karşı toplumun tüm kesimlerini çağrı yapıldı.

BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ

Siverek ilçemizde son günlerde artış gösteren darp, kavga ve çatışma haberleri toplumun tüm kesimlerini rahatsız ettiği gibi bizleri de derinden rahatsız etmektedir. Yaşanan bu olayların toplumda birbirini en çok sevmesi ve destek vermesi gereken komşu, akraba ve arkadaşlar arasında cereyan etmesi ise olayların ciddiyetini gözler önüne sermektedir.

Toplumun huzurunu bozan bu tür üzücü olayların asıl sebebinin toplumdaki manevi değerlerin aşınması, aşiret yapısı, içki, kumar, uyuşturucu kullanımı ve ticareti, fuhşun yaygınlaşması, insani ilişkilerde İslam kardeşliğinin referans alınmaması, birbirine tahammül edememe, birbirini anlayış ile karşılayamama ve netice olarak toplumda hakim olan öfke psikolojisinden kaynaklandığını düşünüyoruz.

Hür Dava Partisi Siverek Temsilciliği olarak toplumun huzurunu bozan bu tür üzücü olayların başlamadan önüne geçilmesi, bu olayların bir daha yaşanmaması adına ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını, eğitimcileri, aile büyüklerini, basın çalışanlarını; toplumca görüşleri kabul gören kanaat önderlerini; resmi görevleri gereği kolluk kuvvetlerini ve diyanet camiasını bu tür üzücü olaylara tepki vermeye ve herkesi üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz.

Hür Dava partisi olarak taşıdığımız sosyal sorumluluk bilinci gereği bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu buradan tüm kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Bu anlamda ilçemizde bir ilköğretim okulunda öğretmenlerimize karşı yapılan çirkin saldırının ardından, ilçede görev yapan çeşitli sendikalara bağlı öğretmenlerin bu şiddet olayına göstermiş olduğu tepkiyi olumlu bulmakla birlikte bu tepkilerin ilçede yaşanan tüm şiddet olaylarına karşı gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Siverek Hür Dava Temsilciliği

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2838 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek