HÜDA-PAR: MURSİ'NİN YANINDAYIZ, TEPKİSİZ KALMAYACAĞIZ

Hür Dava Partisi: "Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı M. Mursi`nin yanında olduğumuzu, haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz." dedi.

HÜDA-PAR: MURSİ'NİN YANINDAYIZ, TEPKİSİZ KALMAYACAĞIZ
04 Temmuz 2013 - 11:09

HÜDA PAR Genel Merkezi, Mısır`da batı destekli ordunun Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi` ve İhvan`ul Müslimin Cemaati`ne yönelik darbe teşebbüsü ve yaşanan olaylar ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak, "Hür Dava Partisi olarak Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı M. Mursi`nin yanında olduğumuzu, haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz." dedi.

"Yaşananları endişe ile izlemekteyiz"

Mısır`da yaşananları endişe ile izlediklerini belirten HÜDA PAR, "Mısır tarihinin ilk sivil cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı ordunun yapmış olduğu askeri bir darbedir. Bu darbe, Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilmiş M. Mursi`ye ve halkın iradesine karşı yapılmıştır." ifadesini kullandı. HÜDA PAR Genel Merkezi`nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Cuntaya direnen Mursi`yi destekliyoruz"

"Emperyalistlerin ve siyonizmin hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi`yi bu onurlu tavrından dolayı tebrik ediyoruz. Darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız.

"Her şey bitmiş değildir"

Mısır halkının çoğunluğunun bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümit etmekteyiz. Her şey bitmiş değildir.

"Askeri darbeyi püskürtmek Mübarek`i devirmekten daha önemlidir"

Halkın bu askeri darbeyi püskürtmesi Mübarek`i devirmesinden daha önemlidir. Demokrasi götürme bahanesi ile ülkeler işgal eden Batı`nın ve Amerika`nın, halkın iradesini göz ardı ederek yapılan darbeden yana tavır takınması ikiyüzlülüklerini bir kez daha ortaya koymuştur.

"Askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşıyız"

Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşıyız. Hükümet, uluslararası alanda da girişimlerini arttırmalı ve cuntacılara geri adım attırmak için ağırlığını koymalıdır.

"Muhammed Mursi`nin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz"

Hür Dava Partisi olarak Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı M. Mursi`nin yanında olduğumuzu, haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz.

"HÜDA PAR olarak tepkisiz kalmayacağız"

Hüda Par olarak bu olaya tepkisiz kalmayacağız. Duyarlı STK`ları ve halkımızı da ülke genelinde, Mısır`daki askeri darbeyi kınamaya, sokaklara çıkarak kitlesel basın açıklamalarıyla ve mitinglerle tepkilerini ortaya koymaya ve Mursi`ye desteklerini göstermeye davet ediyoruz."


Bu haber 2343 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi