HÜDA PAR Katledilen Muhtarın Taziyesine Katıldı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından oluşan bir heyet, PKK tarafından Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde katledilen Sarıören Mahalle Muhtarının taziyesine katılarak acılı aileye taziyelerini iletti.

HÜDA PAR Katledilen Muhtarın Taziyesine Katıldı
31 Mart 2016 - 10:40




HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Bahattin Temel'in aralarında bulunduğu bir heyet, PKK tarafından Siverek’te katledilen Sarıören Mahalle Muhtarı İbrahim İnco’nun taziyesine katıldı.

Genel Başkan Yardımcılarına HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ile birlikte Haliliye, Eyyübiye, Karaköprü ve Hilvan İlçe Başkanları ile partililer de eşlik etti.

Siverek- Viranşehir Karayolunda, ilçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıören Mahallesine, 10 araçlık konvoy ile gelen heyeti, İnco ailesi mensupları karşıladı. Köy ortasında kurulan taziye çadırını ziyaret eden heyet, burada Fatiha ve dualar okuyarak ailenin acısını paylaştı.

Taziye çadırında Kürtçe bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, PKK’nin yaptığı zulümlere dikkat çekti.

"Küfür devam eder ancak zulüm devam etmez." diyen Temel, "Kardeşlerim! Bundan dolayı eğer iman etmiş iseniz zulmün ömrü az kalmış. Zulmün sonu az kalmış. Kısa bir süre içerisinde biz zulümden kurtulacağız inşallah." ifadelerine yer verdi.



Temel konuşmasını şöyle sürdürdü: Eğer Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye'ye sarılırsanız aziz olursunuz. İslam tarihine bir bakın. Biz bu tarihte Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye'ye sahip çıktığımız müddetçe hep aziz olduk. Ama ne zaman ki Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye'yi kulak ardı ettik ve dünyanın heva ve heveslerine kapılıp Allah’ı unuttuk, Allah (cc) böyle hadiseleri karşımıza çıkardı. Biz Allah’ın dinine sahip çıkmadığımız için Allah (cc) da bize dünya nimetlerini tattırmadı. Biz sizin kardeşleriniz. Söz konusu zulüm olunca; eğer zulmeden babamızın oğlu dahi olsa biz zulmün karşısında olacağız. Bizim tavrımız budur. Bu hususta tavrımız açık ve nettir. Biz bu uğurda şehit de verdik. Birçok azizimizi de verdik. Biz, 16 yaşında apartmanlardan atıldıktan sonra vücutları parçalanmış halde şehit olan Yasinleri vermişiz. Biz asla başımızı zulme karşı eğmeğiz. Bu bizim size kardeş tavsiyemizdir. Siz zulme uğradığınız için biz sizi ziyaret geldik. Bu hususta da bizim herhangi bir çıkarımız yok. Ancak size tavsiyemiz şudur ki artık sizin 'kralın çıplak' olduğunu dile getirmenizdir. Kral çıplaktır deyin. Deyin ki biz artık zulmü kabul etmiyoruz. Deyin ki zulüm kimden gelirse gelsin biz kabul etmeyiz."



“Masum İnsanları Öldürmek Zulümdür”

Taziye çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise yapılan saldırının ve PKK’nin son aylarda bu halka reva gördüklerinin açık bir zulüm olduğuna dikkat çekerek, “Masum insanları kendisine yardım etmedi diye öldürmek zulümdür. Yine insanları, evinde, işyerinde, köyünde sırf anarşi çıkarmak, terör çıkarmak, korku ortamı oluşturmak için katletmenin hiç kimseye bir faydası yoktur." diye konuştu.

“Halk nezdinde örgüte karşı bir antipati var”

PKK tarafından katledilen Muhtar İbrahim İnco’nun acısını paylaşmak üzere taziyeye katıldıklarını belirten Yılmaz, “Bu kardeşlerimizin acısını paylaşmak üzere buraya geldik. Örgüt, gördüğümüz kadarıyla yine başa dönüyor. İlk çıktığında da bu şekil asarak, keserek, öldürerek, zulüm ederek, çocuklara kadar katlederek halk arasında bir korku yaymaya çalıştı. Korku ve kan üzerine saltanatlarını bina etmek istediler. Şuan örgüte yönelik tekrar halk nezdinde bir antipati var. Muhtarlara yönelmesi, sivil insanları öldürmesi, tekrar korku ortamı oluşturmaya çalışması onlar açısından hiçbir şeyin değişmediğini ortaya koyuyor. Örgütün bundan vazgeçmesi lazımdır. Bunun Kürtlere, memlekete bir faydası yoktur. Hatta örgüte yakın olan siyasi partinin bu zulmün karşısında durması gerekirdi.” ifadelerini kullandı.

“Memleketin zararına olacak eylemlerden uzak durun”

Örgüte yardım edenlerin ve zulmünü görmezden gelenlerin örgütün yaptığı zulümlere ortak olduğunu belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

”Şunu da gördük ki örgüte kim yakınlaşmışsa ve bu zulme rıza göstermişse bir şekilde o zulüm gelip onu da bulmuştur. Bu yüzden bu zulmün bir an önce bitmesi lazım. İnşallah başka acılar yaşanmaz, bu memleketin zararına olacak her türlü eylemden, faaliyetten herkes uzak durur”



Yılmaz, açıklamasının sonunda PKK’lılar tarafından katledilen Sarıören Muhtarı İbrahim İnco’ya Allah rahmet, acılı ailesine sabrı cemiller temennisinde bulundu.

“Muhtarımızı katledenler Amerika, İsrail, İngiliz uşaklarıdır”

Katledilen muhtarın yakını, Sarıören Mahallesi sakinlerinden Abbas Sinan Polat ise Mahalle muhtarlarının öldürülmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Muhtarımızı öldüren kişiler Amerika, İsrail, İngiliz’in uşaklarıdır. Taşeron örgüttür bunlar. Din-i Muhammed’in düşmanıdır bunlar.” dedi.



Muhtarın katledilmesine de değinen Polat, “Siverek - Viranşehir yolu üzerinde bir patlama oldu. Saldırganlar olaydan sonra bizim köye doğru kaçmışlar. Astsubay bu olayı bizim muhtara haber vermiş. Muhtarda saldırganlarla yolda karşılaşmış ve muhtarı öldürmüşler.” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, PKK mensupları tarafından Siverek – Viranşehir Karayoluna döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralanmıştı. Olayın ardından saldırganlar yolda karşılaştıkları Sarıören Mahalle Muhtarı İbrahim İnco’nun aracını durdurarak gasp etmek istemiş, karşı koyması sonrasında ise muhtarı katletmişlerdi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3657 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem