HÜDA PAR İftar yemeği ile Siverek halkı ile buluştu

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanlığı tarafından geniş katılımlı iftar yemeği düzenlendi.

HÜDA PAR İftar yemeği ile Siverek halkı ile buluştu
01 Haziran 2018 - 22:31




HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sendika ve oda temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar, diyanet görevlileri, gazeteciler, parti üye ve gönüllüleri katıldı.

İlçenin Esmerçayır Mahallesinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğinde, HÜDA PAR Şanlıurfa milletvekili adayları Eczacı Aziz Baylan ve Avukat Emin Güneş birer konuşma yaptı.

Program Enes Gümüştaş tarafından okunan Kur'anı Kerim tilaveti ile başladı. Selamlama konuşması için kürsüye gelen HÜDA PAR Şanlıurfa milletvekili adayı Eczacı Aziz Baylan, siyasi anlayışları ile bilgilendirmede bulundu. Baylan, doğru kimden gelirse gelsin, kabul edip destek vereceklerini, yanlışta kimden gelirse gelsin, karşı duracaklarını, kaydetti.

Partilerinin insan merkezli olduğuna dikkat çeken Baylan, " Hepimizin Müslümanız, bundan gurur duyuyoruz, şeref duyuyoruz. Fakat; bu Müslümanlığımız diğer inançları, diğer kimlikleri ve diğer düşünceleri kabul etmeme, yok sayma anlamına gelmemelidir" dedi.

İftar yemeğinin ardından konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa milletvekili adayı Avukat Emin Güneş, gençliğin yaşadığı sorunlara değindi. Güneş, "Omurgasız bir gençlik yetişiyor, biz içerden yıkılıyoruz. Bugün imam hatiplerde Deizim yayılıyor, yaygınlaşıyor. Küfrün medeniyetimize yönelik en büyük saldırısı, bizim iffetimize yönelikti. Kızlarımızı dışarı çıkarmaya çalışıyorlardı. Hatırlarsanız bizim medeniyetimizde evlerin iki tane tokmağı vardı. Eve dışarıdan gelen kadının evin kapısını çalacak tokmak ayrı; erkeğin çalacağı tokmak ayrıydı. Keriman Halislerle, kızlarımızı dünya güzelliğine çektikleri yetmedi, başarılı olamadılar, ama biz 'Haydi Kızlar Okula' siyaseti ile kızlarımızı dışarı çıkardık, ve kızlarımızı gerçekten aile yuvasından uzaklaştırdık, aile sıcaklığından uzaklaştırdık. Şimdi üniversitelerde kariyer yapmakla uğraşan kızlarımız, maalesef Peygamber Efendimizin işaret etmiş olduğu en yüksek kariyer olan 'anneliği' kaybediyorlar, ellerinden kaçırıyorlar. 35- 40 yaşına kadar kariyerle uğraşırken, annelik kariyerini kaybediyorlar" dedi.

Allah'ın yasakladığı 4 kavramın devletin yasaları ile teminat altına alındığına dikkat çeken Güneş, "İçki, kumar faiz ve fuhuş, şuanda bu dörttü de devletin yasalarıyla teminat altındadır. Ama buna mukabil, zekatın bir güvencesi yoktur. Halbuki; biz inancımızda biliyoruz ki bizim ilk halifemiz Hz Ebubekir, zekattan eksik getirenin üzerine savaş ilan ederim demiştir. Bizde, kul hakkı, fakir, fukaranın hakkı, teminat altında değildir. Ama bankalardaki faizcinin faizi, devletin güvencesi altındadır. Bir insanın bankası iflas ettiğinde faiziyle birlikte parasını devlet hazinesinden alabilir. Ama; Karacadağ'ın köylerindeki bir çiftçi, hastalıktan dolayı sürüsünü kaybederse, devlet ona bir teminat vermiyor. Bizim mücadelemiz bu şekilde kutsaldır, ulvi yücedir, bu nedenle haklı bir davadır" dedi.

Program diyanet görevlisi Ahmet Bozkuş tarafından yapılan yemek duası ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2995 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem