HÜDA-PAR ANKARA SALDIRISINI KINADI

Hür Dava Partisi Ankara'daki saldırıyı kınadı

HÜDA-PAR ANKARA SALDIRISINI KINADI
18 Şubat 2016 - 11:23

Mesaj Tam Metni Dün akşam saatlerinde Ankara'da bombalı araçla yapıldığı belirtilen ve 28 insanın ölümü, onlarcasının da yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

İslam coğrafyasında şiddetin şiddeti doğuracağı anlayışından hareket eden batılı emperyalist şer güçleri ve yerli işbirlikçileri çağdaş sömürgeciliğe dayanan çıkarlarını esas alarak yeni sınırlar çizmek ve yeni bir dünya düzeni kurmak için İslam ülkelerini karşı karşıya getirme çabası içerisindedirler. Bu saldırılar ile hedeflenen asıl gaye ise bütün bir İslam coğrafyasına istikrarsızlığı yayma gayreti ve çabasıdır.

Bu şeytani plan kapsamında Türkiye'nin de Suriye'ye dönüştürülmek istendiğini çeşitli vesilelerle ve sıklıkla gündeme getirdik. Çatışmaların şehirlere taşınmasıyla başlayan süreç ve son olarak gerçekleştirilen bu saldırının da bu gaye doğrultusunda yapıldığı açıktır. Düzenlenen eylemler ve patlatılan bombalar ile insanların hayatına kast edenler kaos ve anarşiye hizmet etmekten başka bir işlev görmemektedir.

Bundan hareketle toplumu kamplaştırmaya çalışanlara karşı dikkatli olmaya, akl-ı selim ile hareket etmeye, hükümeti bu olayı bütün yönleriyle açığa çıkaracak etkin bir soruşturma yapmaya ve güvenlik zaafı ya da ihmali iddialarını da titizlikle incelemeye davet ediyoruz.

Haksız yere bir insanın öldürülmesini bütün insanlığın öldürülmesi gibi gören bir anlayışın mensupları olarak bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri ve arkasındaki asıl azmettirici güç veya güçleri lanetlediğimizi belirtiyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi yineliyoruz.

Haber Merkezi


Bu haber 2574 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek