HPG POLİSE YAPILAN SALDIRIYI ÜSTLENDİ

PKK'nın askeri kanadı Halk Savunma Güçleri ! (HPG) Siverek'te polise düzenlenen saldırıyı üstlendi.

HPG POLİSE YAPILAN SALDIRIYI ÜSTLENDİ
26 Kasım 2015 - 06:49

PKK'nın askeri kanadı Halk Savunma Güçleri ! (HPG) Siverek'te trafik polisine düzenlenen saldırıyı üstlendi.HPG'nin sitesi olduğu iddia edilen hezenparastin.net sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

"23 Kasım günü saat 18.30'da Urfa'nın Siverek ilçe merkezi girişinde bulunan çimento fabrikası yakınlarında devriye gezen bir polis aracına yönelik bir gerilla birimimiz tarafından eylem gerçekleştirilmiştir. Burada 1 polis öldürülürken, 1 polis de ağır yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem Nusaybin'deki saldırılara karşı yapılmıştır. Eylemden sonra Gerilla birimimiz üs alanlarına sağlam bir şekilde ulaşmıştır."

23 Kasım 2015 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Yeni Sanayi Sitesi civarlarında devriye görevi yaptığı iddia edilen trafik polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda Malatya Doğanşehir nüfusuna kayıtlı trafik polisi Serdal Toprak (31) hayatını kaybetmiş, Sinan Şengül isimli polis memuru da yaralanmıştı. Çevresinde dindar kişiliği tanınan polis memuru Serdal Toprak evli ve bir çocuk babasıydı.

HPG tarafından 28 Eylül 2015 tarihinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin konvoyuna saldırı düzenlenmişti. Her iki saldırıda aynı bölgede gerçekleşmişti.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4569 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü