"Hırsızlığa Değil, Türbe Ziyaretine Geldik'

Ali LEYLAKİstanbul'da polisin Hacıhüsrev Mahallesi'ne düzenlediği ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı baskında aranan ancak, evlerinde bulunmadıkları için kurtulan 1'i çocuk 6 kişi, Şanlıurfa'da

"Hırsızlığa Değil, Türbe Ziyaretine Geldik'
07 Temmuz 2007 - 15:01
hırsızlık yapmak isterken yakalanınca, “Biz hırsızlığa değil, türbeleri ziyarete geldik” diyerek kendilerini savundu.
12 yaşındaki H.Ö. Şanlıurfa'nın Haşimiye Mahallesi'ndeki bir kuyumcuda hırsızlık yapmak isterken suçüstü yakalandı. İstanbul'da Hacıhüsrev Mahallesi'nde oturduğu belirlenen küçük çocuğun, annesi Ayşenur Özmut'un ise 15 kez hırsızlıktan sabıkalı olduğunu ortaya çıktı.

Bunun üzerine, küçük kızın Şanlıurfa'ya annesi ile gelmiş olabileceği
ihtimali üzerine çalışma başlattı. Polis, kent merkezinde ve kuyumcuların bulunduğu caddelerde güvenlik önlemlerini arttırdı.

Çamlık Caddesi'nde, şüphe üzerine 41 NT 259 ve 34 VR 7577 plakalı iki otomobil durduruldu. Otomobilde hırsızlık zanlısı küçük kızın annesi Ayşenur Özmut (37) ile akrabaları Hülya Özmut (43), Kadriye Akman (35), Hamza Çalışkan (43) ve Osman Doğan (46) gözaltına alındı. Otomobillerde yapılan aramada ise, çalıntı olduğu belirlenen 2 dijital fotoğraf makinası ve 1 cep telefonu, ev ve işyerlerini açmakta kullanıldığı ileri sürülen 2 maşa, 1 tornavida, 1 maymuncuk, 1 ince kadın çorabı, 1 sahte altın bilezik, 1 sahte altın bayan kol saati ile 3 sahte altın kadın tokası bulundu.

Gözaltına alınan zanlılardan Ayşenur Özmut, Şanlıurfa'da hırsızlık yapma gibi bir niyetlerinin olmadığını, kızının kaybolduğunu ileri sürdü.
Zanlılardan Hülya Özmut'un 47, Ayşenur Özmut'un 15, Kadriye Akman'ın 11, Osman Doğan'ın 11 ve Hamza Çalışkan'ın 8'er kez hırsızlık suçundan sabıkalı olduklarını belirledi.

Yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar,
gazetecileri görünce yüzlerini gizlerken, soruları ise yanıtsız bıraktı. Bir
gazetecinin ‘Şanlıurfa’ya hırsızlık için mi geldiniz?’ sorusuna ise zanlı
kadınlardan birisi, “Biz hırsızlığa değil, burada türbeleri ziyarete geldik”
diye yanıt verdi.

Bu haber 2816 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu