HIRSIZLARA KARŞI TABELALI UYARI

Siverek’te Camiye Dadanan Hırsızlara Karşı Uyarı Tabelası Asıldı Siverek ilçesinde, kamerası olmayan camileri hedef haline getiren hırsızlar boş durmuyor.

HIRSIZLARA KARŞI TABELALI UYARI
22 Kasım 2012 - 20:01


Hırsızlar,Siverek ilçesinde güvenlik sistemi bulunmayan Haliliye Camii’ne de dadanırken, vatandaşların ceketlerini ve ayakkabılarını çalıyor. Hırsızlık olaylarının azalması için cami imamı geçici çözümler bulduklarını fakat kamera sisteminin gelmesiyle birlikte hırsızlık olaylarının azalacağını söyledi.


48 yaşındaki Eyüp Alış isimli vatandaş da, abdest almak için kabanını şadırvana astığı, ardından kabanı giyerken, cebinden 3 bin TL parasının,kredi kartlarının ve ehliyetinin çalındığını fark etti. Camide bunun dışında birçok hırsızlık olayları yaşandığı belirtilirken, özellikle vatandaşların ayakkabıları da çalınıyor.


CAMİ İMAMI: “YENİ AYAKKABI İLE CAMİYE GELMEYİN”


Cami imamı Enver Kızılyel yaptığı açıklamada, “Vatandaşların çalınan paralarına şahit olduk. İlk mağdurumuz değil. Daha önce de çok vakaa oldu. Bu vakalarda görüyoruz ki, hırsızlar abdest alan vatandaşların ceketlerini çalıyor. vatandaşlar da mağdur oluyor. Mağduriyet sadece bununlaVsınırlı değil. Ayrıca yeni ayakkabısı olan vatandaşlar yeni ayakkabı ile camiye geldikleri taktirde, o yeni ayakkabıyı dagötürüyor bu hırsızlar. Bunun için vatandaşlara uyarıda bulunuyoruz. 'yeni ayakkabılarınızla camiye gelmeyin'. Caminin yenileme çalışmaları yüzünden bizler de kamera takamıyoruz. 1 sene sonra yapılacak restorasyonu bekliyoruz. Restorasyon çalışmaları sonucunda Vakıflar Müdürlüğü kamera takmazsa biz kendi imkanlarımızla kamera taktıracağız. Vakıflar Müdürlüğü yenileme çalışmalarını gerçekleştirene kadar, geçici olarak biz de caminin her yerine ‘dikkat hırsız var’ yazılı pankartlar astık. Vatandaşlarımızı uyarmak için böyle bir çözüm bulduk” dedi.


 


Haber: Bahattin Yolacan

Bu haber 2895 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı