Hilvanlılar doğal gaz istiyor

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi halkı, ilçelerinin hemen yanı başından geçen doğal gaz boru hattından faydalanamadığını belirterek, ilçeye doğal gaz çekilmesi talebinde bulundular.

Hilvanlılar doğal gaz istiyor
13 Aralık 2018 - 15:06

İlçelerinin yanı başından doğal gaz boru hattının geçtiğini ancak ilçenin bu doğal gazdan faydalanamadığını belirten Hilvanlılar, bu konuda bir şey yapılmamasına anlam veremediklerini ifade ederek "Varlık içinde yokluk çekiyoruz" dedi.


Doğal gazın kömür ve oduna nazaran daha ekonomik olacağına inanan Hilvanlılar, doğal gazla birlikte şehrin, kömür dumanından arınarak temiz bir havaya kavuşacağını ve bunun kendileri için rahatlık arz eden bir hizmet olacağını vurgulayarak, yetkililere "ilçemize doğal gaz çekilsin" çağrısında bulundular.


İlçe esnaflarından Mehmet Aşit, "Bence ilçenin alt yapısı düzgün olmadığı için doğal gaz düşünülmüyor. Ya da önce yer altının düzenlenmesi için bir çalışma yapılması gerektiği içindir. Doğal Gaz bir ihtiyaçtır. Bizim diğer ilçelerden ne eksiğimiz var. Ayrıca insanın rahatlığı açısından da güzel bir şey. İlçemiz konum olarak diğer il ve ilçelerden daha güzel bir yerdedir. İlçemiz, yerleşim olarak düzlük bir yerde ve her yere kolay ulaşım sağlayan bir konumdadır. Niçin gelişmiyor onu da yetkililere sormak lazım. Yetkililerin buna el atması lazım. Hilvan halkı da bu hizmeti istiyor. İlçenin kömürden dolayı toz ve duman için kalması hoş bir şey değil. Doğal gaz getirilirse güzel bir hizmet yapılmış olur. Bu vesile ile alt yapı da biraz daha belki sağlamlaştırılır. Hilvan bakımsız bir ilçedir." dedi.


"Siyasi parti kim olursa olsun fark etmez bize hizmet lazım"


Doğal gaz hattının ilçelerinden geçmesine rağmen ilçenin bundan faydalanmaması hakkında "Bundan daha kötü bir şey olduğunu sanmıyorum" diyerek tepki veren esnaftan Abuzer Akgün, şunları söyledi:


"Doğal gaz hattı Hilvan'dan geçiyor ama Hilvan alamıyor. Hilvan, Şanlıurfa ilçelerinin arasında bir yüz karasıdır! Bizim milletvekillerimiz yok mu? 14 tane milletvekilimiz var Ankara'da ne yapıyorlar, bizi nasıl savunuyorlar, hangi ilçeye bakıyorlar? Bunların işi sadece orada el kaldırıp indirmek midir? Gelin bu Hilvan'a bir bakın. Vatandaşların halini bir görün. İlçenin doğal gaz sorunu, su sorunu, dere sorunu, arıtma tesisi sorunu… neleri anlatayım ki. Yaptığımız müracaatlarda bir cevap alamıyoruz. Belli değil, belki on veya 20 sene sonra olur. Onu da torunlarımız görür. Doğal gaz güzel bir şey. Öncelikle çevre kirliliğini önlüyor. Maddi açıdan da iyi olduğunu düşünüyorum. Odunun fiyatı 700 lirayı, kömürün ise bin 200 lirayı bulmuş. Bu aslında vatandaşın sorunu değil, Enerji Bakanı'nın veya milletvekillerinin sorunudur, onların bunu savunması lazım. Ben burada Büyükşehir Belediye Başkanı'na, Hilvan Belediye Başkanı'na sesleniyorum, buna bir çare bulun. Siyasi parti kim olursa olsun fark etmez bize hizmet lazım. Kimse gidip koltuk sevdasına düşmesin."


"Biz varlık içinde yokluk çekiyoruz"


Hilvan'ın birçok konuda varlık içinde yokluk yaşayan bir ilçe olduğunu söyleyen Sedat Cuha adlı esnaf ise "Hilvan bir tek doğal gazdan değil birçok şeyden yararlanamıyor. Şu anda Hilvan'ın doğal gaza çok ihtiyacı var. İlçemizin Şanlıurfa ve Siverek arasında kalma sebebinden oluşan birçok sıkıntılı durumu var. Şu ana kadar nasıl ki Tarımsal Sulama Projesi Hilvan'a gelmemişse ben doğal gazı da aynı şeye bağlıyorum. Bunun sebebini de bizim başımızda bizi yönetenlere bağlıyorum. Sadece koltuklara sahip çıkmak amacıyla orada oturuyorlar. Bugüne kadar Hilvan'a gerçekten faydası dokunan ve bizi yöneten bir insan ben görmedim. Ben Şanlıurfa'nın diğer bütün ilçelerine gidiyorum şu anda en mağdur insanlar Hilvan'dadır. Biz varlık içinde yokluk çekiyoruz. Birçok şey ilçemizden geçiyor başkası faydalanıyor fakat biz faydalanamıyoruz." ifadelerini kullandı.


"Doğal gaz çekilmesi, hattın ilçeye yakın geçmesi nedeniyle çok masrafı olacağını düşünmüyorum"


Doğal gaz boru hattının ilçenin hemen yanı başından geçmesinden dolayı ilçeye doğal gaz getirilmesinin çok maliyetli olmayacağına dikkat çeken Abid Bakay adlı esnaf da "Doğal gaz tasarrufludur bizim halkımız da fakirdir. Tahminimce kömür ve odundan daha ucuzdur. Ayrıca hava kirliliğini de önler. Olsa iyi olur. Devlet birçok şeyde para gönderiyor ve yapın diyor ama o paranın arkasına düşmüyor. O paranın arkasına düşmeli ve o para boşu boşuna gitmemelidir. Gönderildiği para hizmete harcanmış mı veya harcanmamış mı takip etmelidir. Devlet eğer ardına düşerse daha iyi netice verir. Doğal gaz gelse bizim için çok iyidir. Çünkü hemen ilçenin yanı başından geçiyor fazla masrafı olacağını da düşünmüyorum. Çünkü uzak bir yerde değil." dedi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)




Kaynak: https://ilkha.com/haber/87762/ilcemiz-yani-basindan-gecen-dogal-gaz-hattindan-faydalanamiyor 

Bu haber 1824 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü