HİLVAN SELAM-DER İKİ DARGIN AİLEYİ BARIŞTIRDI

Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesinde aralarında kırgınlık olan iki aile, Selam-Der`in de aralarında bulunduğu arabulucuların katkılarıyla verilen yemekte Aile`ler barıştırıldı.

HİLVAN SELAM-DER İKİ DARGIN AİLEYİ BARIŞTIRDI
21 Kasım 2013 - 15:17

ŞANLIURFA - Hilvan`da yaklaşık bir ay önce talihsiz bir trafik kazası sonucu aralarında kırgınlık çıkan Yol ve İşik aileleri Selam Der, HÜDA PAR İlçe Teşkilatı, Araştırmacı Yazar Cemal Çınar, kanaat önderlerinden H. Mahmut Benzer, H. Halef Tektaş, H. Hüseyin Aytiş, H. Habeş Karadal, Şeyh Hüseyin Şemdil ve çarşı esnafının arabulucuğuyla barıştırıldı.

Barış dolayısıyla Selam-Der`de barış yemeği verildi.

H. Mahmut Benzer`in masrafını üstlendiği barış yemeğinde kısa bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Cemal Çınar, müminlerin kardeş olduklarını arada kırgınlık olan iki mümini barıştırmanın Müslüman bir topluma farz olduğunu vurguladı.

Çınar, barışı sağlayanların sevap kazanmaları kadar, hasım olanların barışa yanaşmasının da o kadar önemli ve hayırlı bir iş olduğunu, toplumun birlik beraberlik içinde kalmasını temenni etti.

Yapılan duanın ardından barışa katılan arabulucular ve kırgın aile fertleri salavatlar eşliğinde Kur`an-ı Kerim`i öptüler ve barıştılar.

(Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)


Bu haber 6404 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı