HERSANLIOĞLU YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Lütfü YalgıSiverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçe kaymakamlığı tarafından yürütülen projeler ve çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

HERSANLIOĞLU YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
08 Mart 2012 - 08:50
İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi.
Siverek Kaymakamlığı İlçemizde Sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ve maddi destekler dışında farklı çalışmalar ile fakir ve dezavantajlı bireylerin hayat şartlarının düzeltilmesi ve çocuklarının akranlarıyla eşit şartlarda eşit fırsatlara ulaşabilmesi için kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışmalar yapmaktadır.
Bu bireylere yönelik ilçemizde yapılan çalışmalar;

1- GENEL SAĞLIK SİGORTASI ÇALIŞMALARI

İlçemizde yaşayan bireylerin genel sağlık sigortası kapsamına alınmasının sağlanması amacıyla gelir tespiti çalışmaları yapılması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ilçemiz eski yeşil kart bürosunda gelir tespiti için bağımsız bir birim oluşturulmuş ve teknik donanım ve personel desteği sağlanarak; İlçemizde Genel sağlık Sigortası kapsamında 14.773 hanede yaşayan 85.600 kişiye Gelir Tespiti çalışması yapılması için çalışmalar başlatılmış; bu çalışmalar kapsamında 56.060 kişiye ait gelir testi tamamlanmıştır. Çalışmalar sonrası gelir tespiti testine tabi tutulan 44.476 kişinin aylık geliri asgari ücretin 1/3 ününden aşağı olduğundan (G0) primsiz, 5.632 kişi geliri Asgari ücretin 1/3 ünden tam asgari ücrete kadar geliri olanlar (G1) 35.46 TL prim ödeyecekler,3.157 kişi asgari ücretin 2 katına kadar geliri olanlar (G2) 106.38 TL prim ödeyecekler ve aylık geliri asgari ücretin iki katından fazla olan (G3) 2.795 kişinin de 212,76 TL prim ödemesi ile genel sağlık sigorta sistemine dâhil olmaları sağlanmıştır. Ayrıca 3.381 haneye ait çalışmalar devam etmekte olup en kısa sürede sonuçlandırılması için çalışmalar devam etmektedir.

2- BARINMA PROJESİ ÇALIŞMALARI

İlçemizde yaşayan yaşlı ve dul olan bireylerimizin daha sağlıklı ortamlarda yaşamalarını sağlamak amacıyla kendilerine ait evleri olup yıkılmak üzere olanların evlerinin yapılması ve evleri olmayanlarında kiralarının ödenmesi ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.
Bu çalışmalar kapsamında; 192 vatandaşımıza 192.000 TL kira desteği verilmiş olup ayrıca ev sahibi olmalarına rağmen oturdukları evleri yıkılmak üzere olan 13 aileye ait evler 448.035 TL harcama yapılarak evleri yeniden yapılmıştır. 27 aileye ait evlerin yıkılarak yediden yapılması çalışmaları ihale aşamasındadır.

3- DEĞERLERİMİZ

İlçemizde yaşayan ilk orta, hazırlık aşaması ve yüksek öğretimde okuyan zeki ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle akranları ile eşit şartlarda yarışamayan çocuklarımızın tespiti ve desteklenmesi amacıyla çalışmalar yapılmış ve tespitleri yapılan öğrencilerimize gerek eğitim hayatlarında gerekse sosyal hayatlarında destek sağlanmıştır.

Bu çalışmalar kapsamında; tespitleri yapılan 374 spora meyilli ve fakir öğrencimize eşofman ve spor ayakkabı yardımı, 500 zeki ve fakir çocuğumuza çalışma masası, sandalye ve kitaplık, 148 öğrencimize ders materyalleri, hazırlık aşamasındaki 26 öğrencimize dershane yardımı, Mehmetçik Dershanesinde eğitim gören 120 öğrencimize ders materyalleri, 65 yüksek öğretimde eğitim gören öğrencimize eğitim bursu verilmiştir.

İlçemizde yaşayan ve dezavantajlı durumda olan yetim öksüz dul yaşlı ve engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak adına ve hepsine ulaşılmasını sağlamak amacıyla kaymakamlığımızda tüm alanda okullarımızın katılımı sağlanarak tespit çalışmalarına başlanmıştır. Bu çalışmalar sonucu ilçenin en ücra köşesinde yaşayan bu bireylerimize her zaman olduğu gibi sosyal devlet bilinci gereği ulaşılarak destek sağlanacaktır.

Bu haber 2706 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması