HERKES ONU KIZ SANIYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı Gerçek Köyünde yaşayan 11 yaşındaki Mehmet Fatih Karakayalı’yı görenler kız çocuğu sanıyor.

HERKES ONU KIZ SANIYOR
05 Temmuz 2011 - 06:53
İlçeye Bağlı Gerçek Köyünde ikamet eden ve görünüşü ile kız çocuğuna benzeyen Mehmet Fatih sarı ve uzun saçları ile görenleri şaşırtıyor. Gerçek Köyü İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Karakayalı "Herkes beni kız çocuğu sanıyor ama ben erkeğim. Sarı ve uzun saçlarımı kesmek istemiyorum ama okulda öğretmenlerim kesmemi istiyor" dedi.

Babası ile ilçe merkezinde giysi alışverişi yapan Mehmet Fatih’i görenler hayrete düşüyor. Uzun saçları ve renkli gözleri olduğu için kız çocuklarına benzeyen Mehmet Fatih’in babası Yaşar Karakayalı "Çocuğum doğduğunda kızlara çok benziyordu. Hastalıktan dolayı doktorların yaşama imkânı yok dediler. Bizde bölgede köyde yaşayan büyüklere götürdük. Büyüklerin bize çocuğun saçını kesmeyin dediler. Bizde bu güne kadar kesmedik. Köyde herkes onu artık erkek olduğunu biliyor ancak köyden çıktığımızda herkes oğlumu kız çocuğu sanıyor. İnsanlara kendimizi inandırmakta zorluk çekiyoruz. Okulda saçların problem oluyor. Hastalığından dolayı kesmek istemiyoruz’’ dedi.



Lütfü YALGI/SİVEREK







Bu haber 2784 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı