HELALLEŞMEYE GİDERKEN KAZA YAPTILAR: 2 ÖLÜ, 5 YARALI

Ali LEYLAK/HİLVANŞanlıufa´nın Hilvan İlçesi´nde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak takla atan minibüste bulunan 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Kaza

HELALLEŞMEYE GİDERKEN KAZA YAPTILAR: 2 ÖLÜ, 5 YARALI
10 Haziran 2010 - 18:45
sonrası minibüste bulunan karpuzların yola saçılmasıyla Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu bir süreliğine trafiğe kapandı.

8 KİŞİ VE 1 TON KARPUZUN BULUNDUĞU MİNİBÜS TAKLA ATTI, YOL KARPUZ TARLASINA DÖNDÜ
Adana'da yaşayan ve ağır hasta olan annelerini son kez görmek için memleketleri Siirt'e giden kişilerin içinde bulunduğu minibüs, aşırı hız nedeniyle Şanlıurfa'da kontrolden çıkıp takla attı. Hurdaya dönen minibüste bulunan 2 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı. Kaza, saat 01.00 sıralarında Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 42. kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, Siirt'te kent içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs işleten 23 yaşındaki Ali Özay, ağır hasta olan ninesi Maber Özay'ı son kez görmesi için amcaları ile halasını almak üzere Adana'ya gitti. Bir gün Adana'da kalan Özay, daha sonra bu kentte yaşayan iki amcası, bir halası ve çocuklarını 56 M 0019 plakalı minibüse bindirerek Siirt'e dönmek üzere yola çıktı.

Akrabalarıyla birlikte Siirt'e gitmek üzere yola çıkan Ali Özay, bu sırada memlekette satmak üzere ucuz fiyattan anlaştığı bir ton karpuzu da minibüse yükledi. Siirt´e gitmekte olan Özay, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı. Kazanın etkisiyle minibüs hurdaya dönerkem minibüsün içinde bulunan karpuzlarda yolla saçıldı.

Yoldan geçenlerin fark ettiği kaza güvenlik güçlerine bildirilirken, etrafa saçılan karpuzlar nedeniyle karpuz tarlasına dönen karayolunda da ulaşım sağlanamadı. İhbarın ardından kaza yerine gelen polis, jandarma ve sağlık görevlileri, kazada yaralan sürücü Ali Özay (23), Mehmet Uğur (52), Gülsüm Özay (7), Ahmet Şilli (9) ve Ayşe Şilli'yi (56) ambulanslar ile Şanlıurfa ve Hilvan'daki hastanelere sevk etti. Öte yandan minibüste bulunan ve olay yerinde yaşamını yitiren Ömer Özay (54) ve gelini Elif Özay'ın (30) cesetleri ise yapılan incelemenin ardından Hilvan Devlet Hastanesi morguna gönderildi.
Kazanın ardından yola saçılan karpuzlar nedeniyle ulaşıma kapanan Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu, yapılan çalışmanın ardından yeniden trafiğe açıldı. Kazada şans eseri yara almadan kurtulan Mehmet Özay (50) ise, "Siirt'in Pervari ilçesinde yaşayan ve ağır hasta olan annemizi son kez görüp helalleşmek için yeğenimin kullandığı minibüs ile memlekete gidiyorduk. Yeğenim yolda ucuz olduğu için arabaya bir ton da karpuz almıştı. Yıllardır Adana'da seyyar satıcılık yaparak geçiniyorduk. Annemizi görmek için ağabeyim, ablam ve yeğenlerim ile birlikte Siirt'e gidiyorduk. Annemizden helallik alacaktım ama başımıza bunlar geldi" diyerek gözyaşı döktü. Kazada ağabeyi ile yeğeninin eşini kaybeden Özay, Hilvan Devlet Hastanesi morgu önünde beklerken, kendisine telefonla ulaşan yakınlarına da yaşananları gözyaşları içerisinde anlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



Bu haber 3397 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması