HDP SEÇİM KUTLAMALARINI ABARTTI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde HDP tarafından Hürriyet Caddesi üzerindeki tören alanında yapılan kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü.

HDP SEÇİM KUTLAMALARINI ABARTTI
09 Haziran 2015 - 09:39





Şanlıurfa'nin Siverek İlçesinde HDP'nin Siverek'te 41 bin 397 oy alarak birinci parti olarak çıkması üzerine HDP ilçe teşkilatı tarafından Atatürk Anıtı yanindaki tören alanında kutlama yapıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlama akşam saat 20:00'de başladı.Kutlamaya Şanlıurfa HDP Milletvekili İbrahim Ayhan'da katıldı.Koma Cızravi müzik ekibinin şarkılarını söylemesiyle halay çeken kalabalık meşale yakıp havai fişek patlattı.

Kutlama alanında HDP bayrağı ile Türk bayrağının üst üste asılıp sallanması dikkat çekti . İbrahim Ayhan konuşmasında, "Bende en az sizin kadar heyecanlıyım.Dün yani 7 Haziran günü Siverek'te devrim yaptınız.Siverek kendi tarihiyle buluştu ve Siverek ayağa kalkıp, ben varım , Biz varız ' dedi. Sizleri bu duruşunuzdan dolayı, bu başarınızdan dolayı yürekten kutluyorum.Köy köy, ev ev dolaşarak kendi iradenize sahip çıkılmasını istediniz. Hiçbir provakasyona , hiçbir oyuna gelmeden sukunetle sabrettiniz.Sizlere bunlardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi

Ayhan Konuşmasının devamında şöyle konuştu, "Biz dün Siverek'te birinci parti olduk.Bunu en başta şu anda aramızda olmayan tüm Siverekli şehitlere borçluyuz.Birine daha fazla borçluyuz ki o da Abdullah Öcalan'dır.Sizler dünki destanınızla Kobani'de ki destana selam durdunuz.Buradan Kobani'ye , Şengal'e selam olsun. Kutlama alanından yükselen 'Siverek Seninle Gurur Duyuyor' sloganı üzerine Ayhan ; 'Asıl Ben Siverek'le Gurur Duyuyorum , Siz Olmazsanız Biz Yokuz.'şeklinde cevap verdi. Ayhan konuşmasını 4 yıl sonra yapılacak olan belediye seçimleri için aynı desteği beklediğini belirterek sonlandırdı .

Polise Torpil Attılar

İbrahim Ayhan'ın konuşmasının ardından gece saat 12'ye kadar devam eden kutlama dağılışı sırasında bazı parti üyeleri güvenlik önlemi alan polis ekiplerine torpil attı.Polis ekiplerinin arasında patlayan torpile tepki gösteren bazı parti üyeleri kol kola girerek polis ve partililer arasında etten duvar ördü.Yaşanan küçük gerginlik sonrasında partililer sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçip uzun araç konvoyları ile ilçe merkezinde tur attı.

Eyüp Sarı/ www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3438 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü