HAYVAN SATICILARINDAN ALKIŞLI PROTESTO

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde geçimini hayvancılıkla sağlayan hayvan satıcıları dışarıdan ithal edilen hayvanlardan dolayı çok zor durumda olduklarını hayvan ithaline sınırlama getirilmesi gerektiğini söylediler.

HAYVAN SATICILARINDAN ALKIŞLI PROTESTO
27 Kasım 2012 - 12:42






Siverek ilçesinde geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar dışarıdan gelen İthal hayvanlardan dolayı vatandaşı zor durumda bıraktı. Hayvan satıcıları durumu protesto ederek alkış tuttu.



Hayvan satıcısı Mehmet Özgül yaptığı açıklamada; Siverek gibi yerde insanların yüzde doksanı hayvan işiyle uğraşmakta bu kişilerin çoğu evini satıp hayvana yatırmış ve şuan hepsi zararda.


Et kombinelerine götürdüğümüz etlerimiz alınmıyor dediler. Özel sektör de hayvanlarımıza çok düşük fiyatlar veriyor. Saman fiyatları 800–850 lira olmuş arpa pahalı ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devletten sayın bakanımızdan yardım bekliyoruz. Hepimiz bu işi bırakma noktasına gelmişiz. Bizler de işsizler kervanına katılacağız. Hayvan fiyatlarının düşük olmasın dan dolayı hayvan işi bırakacağız. Bu da sadece et değil süt ve süt ürünlerinin üretiminde sıkıntıya düşürecek ve yakın zamanda süt ve süt ürünleri dışarıdan ithal edilecek durma gelecek dedi. Vatandaşlar durumun düzeltilmesini istediklerini dile getirdiler.


Haber:Bahattin Yolaçan

Bu haber 3723 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı