HAYRET-DER: MISIR'DA İDAM KARARLARINI KINADI

Siverek Hayrat İlim ve Kültür Derneği’nden Mısır'daki hukuksuz idam kararlarını kınadı.

HAYRET-DER: MISIR'DA İDAM KARARLARINI KINADI
02 Mayıs 2014 - 08:44

Yakub’un, uğruna gözlerini feda ettiği, zindanların sevgilisi Yusuf’un diyarı, döneminin Firavun’larınca Musa’ların korkusundan masum çocukların kılıçtan geçirildiği Mısır'da, Yahudi kuklası Sisi’nin güdümüyle sözde bir mahkeme sözde bir hukuk skandalına yeni bir imza atmıştır. 529 kişi hakkında verilen idam kararlarının bir kısmı müebbet hapse çevrilmiş, 37 kardeşimize verilen idam kararı ise şuan Mısır Müftülüğünün onayını beklemektedir. Siverek Hayrat İlim ve Kültür Derneği olarak diyoruz ki; başta İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere, Arap Birliği, insan hakları örgütleri ve uluslar arası organizasyonları ve tüm dünya Müslümanlarını idam kararlarına karşı tepki vermeye, bu kararların uygulanmaması için gerekli adımları atmaya, Sisi yönetimini siyasi ve ekonomik baskı kurmaya yönelik uygulamaları gerçekleştirmeye davet ediyoruz.

Kardeş ülke Mısır'da darbe yönetiminin kontrolündeki yargının daha önce aldığı 529 idam kararının üzerine 683 idam kararı daha almasını kınıyoruz.

Aralarında İhvan-ı Müslimin'in genel mürşidi Muhammed Bedii'nin de olduğu İhvan yöneticilerine ve mensuplarına verilen bu yeni idam cezaları da elbette kabul edilemez. Aklıselim sahibi herkes biliyor ki bu cezaların hukuki bir dayanağı olmadığı ve esas yargılanması gerekenlerin ise dünyada soyu tükenen firavunlar olduğudur.

Mısır'da darbe ile yönetime el koyan cuntanın, bu süreci uluslararası destek olmadan işletmesi imkansızdır. Şuna inanıyoruz ki, sürece destek olanlar Mısır'daki kaos ortamından fayda umanlar ve İslam’ın sesini kısmaya çalışanlardır.

İslam coğrafyasındaki çatışmalardan beslenen ve ırkçı emperyalizmin taşeronluğunu yaparak kendi halklarına karşı zulmedenlerin, kullanılma süreleri tükenip atıldıklarında tutunacak bir dalları kalmayacaktır. Tarihin çöplüğü bu tür kuklalarla doludur.

Mısır’da meydana gelen bu darbenin Mısır halkına, Mısır'ın geleceğine zerre kadar bir faydası olmadığı gibi, bizzat bu darbede taşeronluk yapanlara da herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Bu darbeden çıkarı olan tek merkez Siyonizm'dir.

Bir devlet, kendi halkının iradesine acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak ilelebet ayakta kalamaz. Zulüm ilelebet devam edemez. Hiçbir hukuki dayanağı olmadan, üstelik askeri bir darbenin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Mısır’da barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceği açıktır.

Mısır yöneticilerinin bugün Siyonist İsrail rejimi ve Amerika'nın çıkarları doğrultusunda hareket ettikleri açıktır. Mısır'da 1200'ü aşkın kişi için idam ve ömür boyu hapis kararının çıkması hiçbir zaman Sisi’ye ebedi bir saltanat kurdurmayacaktır. Aksine her bir idam kararı, yeni bir Musa doğuracaktır.

Hepimiz biliyoruz ki; Mısır, beşeri uygarlığın merkezi ve İslam aleminin öncü ülkelerindendir. Bugün bu karar, Batı’nın Medeniyet merkezi olan Yunanistan veya Roma’da olsaydı tepkiler çığ gibi büyürdü. Fakat Mısır'da insanlık dışı verilmiş bu korkunç karar karşısında, Avrupa Birliği ve insan hakları savunucularından hiçbir ses çıkmaması Batı’nın iki yüzlü tutumunu bir kez daha ortaya çıkarmaktadır.

Bununla birlikte, dünyadaki birçok Sözde İslam devletinin ve El-Ezher ulemasının Mısır halkından 1200 kişi aleyhinde verilen idam kararı karşısında sessiz kalmasının, büyük bir ayıp olduğunu ve bir utanç vesilesi olduğunu da belirtmek isteriz.

İbrahimler’in ateşine su taşıyan karınca misali olan bu kınamamız ise, Siverek için onurlu bir tepkinin sembolü olacaktır. Mısırlı Kardeşlerimiz bilsinler ki dünyada Siverek denilen bir şehirde, kardeşleri onlar için dua ediyor, onların şahadetlerinin kabulünü diliyorlar.

Hukuk ve demokrasiden uzak bu kararın ivedi bir şekilde iptal edilerek, Müslüman kardeşlerimizin hayat haklarının geri verilmesini canı gönülden temenni ediyor, yapılan katliamlarda bu zamana kadar şehit düşen kardeşlerimizin de şahadetlerinin Allah katında kabul edilmesini diliyoruz. Allahın Selamı Hidayete Tabi Olanların Üzerine Olsun.

Mehmet Açıkalın

Siverek Hayrat İlim Ve Kültür Derneği Başkanı

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2979 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması