Hayrat-Der'den Halep İle İlgili Basın Açıklaması

Hayrat-Der'den Halep İle İlgili Basın Açıklaması

Hayrat-Der'den Halep İle İlgili Basın Açıklaması
28 Aralık 2016 - 13:03

Siverek Hayrat Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Siverek Hayrat Der, Halep’te yaşan İnsanlar için toplanan yardımları uğurlama töreninde, Halepliler için gönderilen ihtiyaç malzemeleriyle birlikte dünyaya bir insanlık dersininde verildiğini belirtti. Büyük bir medeniyetin temsilcileri olduklarını belirten dernek başkanı Mehmet Açıkalın, "Bizler, Selahaddinlerin, Saidlerin, Mevlanaların ve Osmanlı gibi köklü bir medeniyetin torunlarıyız. Sosyal sorumluluğumuzun farkındayız. İşte bu yardımlar bu köklü medeniyetin henüz bitmediğinin göstergesidir"

" İnanıyoruz ki, Halep ve Mazlum Suriye Halkı er ya da geç hakkettiği özgürlüğüne kavuşacaktır. Bunun için burada görüldüğü gibi biz, kavli ve fiili dualarımıza her türlü duaya devam edeceğiz inşaallah."

"İyiliğe Sözümüz var” sloganıyla yola çıktığımız bu kutlu seferberlikte, her zaman Siverek Halkı’nın şefkat elini hissettik; bunun için burada bir kez daha Siverek Halkı’na sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah bu halkı Aziz kılsın"

"Devletimiz ve Hükumetimiz zaten Suriye Halkı için tüm dünyaya örnek bir seferberlik başlatmış durumdadır. Bizler, Siverek Hayrat Der olarak da bu seferberlikte karıncanın ağzındaki su misali Halepli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını bir nebze de giderecek bu yardımı gönderiyoruz."

"Bugün ne yazık ki, başta Halep ve çevre illerde büyük bir insanlık dıramı yaşanıyor, oradaki mazlum halk, Batı’nın acımasız silahlarıyla vuruluyor. Çaresiz halk mağdur bir vaziyette insanlıktan bir medet bekliyor. Hayrat-Der ailesi olarak bu kış günlerinin çetin döneminde her zaman Suriyeli Kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bize düşen elimizden gelen gayreti göstermektir. Allah niyetimize binaen yar ve yardımcımız olsun"

Haber Merkezi


Bu haber 1902 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...