HAYATINI KAYBEDEN ASKER SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Bingöl`de askeri konvoy PKK`lıların saldırısına uğradı. Saldırıda 10 asker hayatını kaybederken 60 askerin de yaralandığı bildirildi.

HAYATINI KAYBEDEN ASKER SAYISI 10'A YÜKSELDİ
18 Eylül 2012 - 15:15

 


BİNGÖL-Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoy, bu gün saat 12.00 sularında, Kardeşler köyü mevkiinde PKK mensuplarının saldırısına uğradı. Saldırıda 10 asker yaşamını yitirirken 60 askerin ise yaralandığı belirtildi. Yaralanan askerlerden bazılarının durumunun ciddi olduğu ifade ediliyor.




Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, olay yerinde hayatını kaybeden askerler ile ilgili  kendisine bilgi geldiğini ancak sayının henüz tespit edilemediğini söyledi.




Konvoya önce roketle saldıran PKK`lılar ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Roket mermisi isabet eden otobüs alev alev yanarken yanan araçta bulunan askerlere köylülerin yardım ettiği öğrenildi.




Olayın duyulması üzerine saldırı bölgesine çok sayıda ambulans, askeri birlikler ve itfaiye ekipleri sevkedildi. Yaralılar ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi`ne getirilerek tedavi altına alınırken yanan otobüs itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Saldırıyı gerçekleştiren PKK`lılara yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.




GELEN İDDİALAR ARASINDA ÇOK SAYIDA ASKERİN AĞIR YARALI OLDUĞU VE BUNA BAĞLI OLARAK BİRÇOK ASKERİN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR...
(Nihat Kanat-İLKHA) 










Bu haber 3579 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı