HASTANEYE MOLOTOFLU SALDIRI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da PKK yandaşı bir grup, Halfeti olaylarını protesto etmek amacıyla Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne molotof kokteylli saldırı düzenledi. Molotof kokteyllerinin

HASTANEYE MOLOTOFLU SALDIRI
08 Nisan 2009 - 22:12
isabet ettiği diyaliz hastaları için kullanılan ambulans ile nöbetçi kulübesinde maddi zarar meydana geldi, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü bölücübaşı Öcalan’ın doğum gününü kutlamak üzere Ömerli köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle çatışan PKK sempatizanlarından 2 kişinin ölmesini protesto etmek isteyen 4-5 kişilik bir grup, dün akşam yüzlerini poşuyla gizleyip, Akabe Mahallesi’ndeki Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne molotof kokteylli saldırı düzenledi.

Hastanede kısa süreli paniğin yaşanmasına neden olan olayda, atılan motoloflardan ikisi diyaliz hastaları için kullanılan ambulans ile güvenlik görevlilerinin bulunduğu kulübeye isabet etti. Polis olay sonarsı kaçan saldırganlardan birini yakalayarak gözaltına aldı. Hasta ve hasta yakınlarının korku dolu anlar yaşadığı olayda ölen ya da yaralanan olmazken, molotofların isabet ettiği ambulans ile kulübe zarar gördü.

Polis ekiplerinin hastane bahçesinde yaptığı araştırmada, bir poşet içinde 20’ye yakın hazır molotof şişeleri bulundu. Hastane giriş çıkışını bir süreliğine kapatan polis ekipleri, çevrede geniş çaplı arama yaptı. Şanlıurfa polisi saldırılara karşı resmi kurumlardaki güvenlik önlemlerini arttırırken, kaçan saldırganları yakalama çalışması sürüyor.

Bu haber 2030 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü