HASTADAN DOKTORA DAYAK

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da, Beykapısı Sağlık Ocağında görevli pratisyen doktor 28 yaşındaki Venhar Onat, bir hasta yakını tarafından tekme tokat darp edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı darbeler sonrası

HASTADAN DOKTORA DAYAK
19 Kasım 2008 - 10:49
hastanede tedavisine başlanan genç doktor, "Evliliğimi erteleyip Şanlıurfa'ya geldim. Ödülü bu mu olmalıydı?" diyerek yaşadıklarına tepki gösterdi. Kadın doktor, yaşadıklarının ardından mesleğinden istifa etmeyi düşündüğünü de ifade etti.

Olay, dün akşam saatlerinde Beykapısı Mahallesi'nde bulunan Beykapısı Sağlık Ocağı'nda meydana geldi. İddiaya göre, 1,5 Ay önce mecburi hizmetini yapmak üzere Kayseri'den Şanlıurfa'ya atanan pratisyen doktor Venhar Onat, hasta muayenesi sırasında kendilerini beklettiği iddiasıyla 22 yaşındaki bir hasta yakınının saldırısa uğradı. Sağlık ocağı görevlileri ile vatandaşların müdahalesi ile engellenen ve olay yerine gelen polislerce gözaltına alınan 22 yaşındaki İbrahim Demirkan, ifadesinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hasta yakını tarafından tekme tokat yaşadığı saldırının ardından Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde tedavisine başlanan genç doktora 5 gün iş göremez raporu verildi. Şanlıurfa'ya 1,5 ay önce atandığını ve günde ortalama 100 hastaya baktığını anlatan Venhar Onat, "Ben odamda hastaları muayene ederken bana dayak attan İbrahim Demirkan içeriye girdi. Bu sırada ben bir kadın hastanın sırtını dinlemem gerekiyordu. İçeride bulunan İbrahim Demirkan'a dışarı çıkmasını rica ettim. Dışarıda kapı önünde bekleyen saldırgan, muayene kapısını vurmaya başladı. Ben muayeneyi bittirdikten sonra kapıyı açtım. Hastaları sırayla içeriye alacağımı söyledim. Bunun üzerine İbrahim Demirkan, bağırmaya başlayıp, 'sen beni nasıl bekletirsin, sen kimsin' diyerek yüzüme tokat atıp, tekmelemeye başladı. İçeri girmek istedim ama kapıyı açıp zorla içeriye girdi ve vurmaya devam etti. Sonra bu kişi araya girenler tarafından engellenip, polislere teslim edildi" dedi.

Evlilik hazırlığı yaptığı sırada tayininin çıktığını ve çok sevdiği mesleği için evliliğini ertelediğini anlatan genç doktor şöyle devam etti:

"1,5 aydır buradayım. Evlenecektim tayinim Şanlıurfa çıktı. Nişanlım Kayseri'de çalışıyor. Kendisi mühendis olduğu için Şanlıurfa'da iş bulması çok zordu. 6 yıl okudum emek verdim gecemi gündüzüme kattım. Millet bayramda ailesinin yanına giderken, ben burada hizmet veriyordum. Hizmetimin karşılığı dayak olmamalıydı. Buna isyan edilmezde ne edilir. Daha önce yine bir bayan doktora saldırı olayı olmuştu. Kadınların güçsüz olduğu düşünülüyor. Yaşadıklarımının ardından istifa etmeyi düşünüyorum."

SALDIRGAN HAKKINDA SUÇ DUYRUSU

Saldırıya uğrayan genç doktoru tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr. Şahin Aksoy ise, çirkin olayı gerçekleştiren İbrahim Demirkan isimli saldırgan hakkında suç duyusunda bulunduklarını söyledi. Tabipler Odası olarak yaşananların takipçisi olacaklarını belirten Aksoy, "Bileğine güvenen burada doktor dövüyor. Biz Şanlıurfa'nın aşiretlerin, törelerin değil, kanunların, yasaların uygulandığı bir şehir olmasını istiyoruz" diye konuştu.


Bu haber 2995 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması