HALKI MAĞDUR EDEN KİM ?

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğalgaza uygun yapılan apartmanlara doğalgaz verilmeyince apartman sakinleri nasıl ısınacaklarını şaşırdı.

HALKI MAĞDUR EDEN KİM ?
12 Aralık 2013 - 11:12

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde son yıllarda doğalgaz sistemine uygun yapılan apartmanlara bir türlü doğalgaz çekilmeyince apartman sakinleri ne ile ısınacaklarını şaşırdı. İlçenin Yenişehir Mahallesi’nde doğalgaza uygun yapılan bazı apartmanlara 3 yıldır doğalgaz verilmediğini savunan mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Mahalle Sakinlerinden Şerif Gerger, Naci Çağlayan, Muhittin Akay ve Muhittin Bakan, çevrelerinde bulunan birçok apartmanın doğalgaz kullandığını belirterek durumu defalarca doğalgaz yetkililerini ilettiklerini belirterek sorunun yıllardır çözülemediğine dikkat çektiler. Evlerinde soba yeri bırakılmadığından dolayı 3 yıldır elektrik ile ısındıklarını söyleyen mahalle sakinleri, elektrik ile ısınmanın pahalı olması ve elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını savundular.

Konu hakkında bilgi aldığımız Aksa Doğalgaz yetkilileri ise sorunun imardan kaynaklandığını belirterek, “Sorunun imarda yol ve cadde olarak gösterilen fakat yol ve cadde olmayan imara aykırı durumdan kaynaklanıyor. Mağdur olan apartman sakinleri konu hakkında Siverek Belediyesi İmar bölümü ile görüşmeleri gerekir” denildi.

Siverek Belediyesi İmar Bölümü sorumlularından Selhattin Özdoğan ise sorununun kendilerinden kaynaklanmadığını, Doğal Gaz firmasının veya mahalle sakinlerinin başvurması halinde 15 gün içinde doğalgaz çekilmesi hakkında bir sorun yaşanmayacağını belirttiler.

Mahalle sakinleri ise 3 yıldır devam eden ısınma problemi için gerekli başvuruları yapacaklarını belirttiler.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2881 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem