HALI KURSU AÇILIŞI YAPILDI

Lütfü YALGI/SİVEREKŞanlıurfa Valiliği 'ŞURKAV’ ile Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 2 ay önce hizmete giren halı kursunun açılışı yapıldı.

HALI KURSU AÇILIŞI YAPILDI
10 Ocak 2012 - 21:37
İlçenin Şair İbrahim Rafet Mahallesinde bulunan Halıcılık Kursu açılışına İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Lütfü Balkır, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Murat Tüysüz katıldı.

Hersanlıoğlu açılışta 16 kursiyer tarafından yapılan Halılardan ilkinin kesimini yaptı. daha sonra kursta eğitim gören kursiyerlerden kurs hakkında bilgi alarak bir süre sohbet etti.

İlçede açılan bu tür kurslara tüm bayanların kayıt yaptırması gerektiğini belirten ilçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, yaptığı konuşmada şunları kaydetti ’’İlçe genelinde evde kendi kendini geliştirmiş ve maddi imkânı olmayan genç bayanlarımızın bu tür kurslara kayıt yaptırması için destek bekliyoruz. Ailelerimiz, okul okumayan ve evde kendini geliştiren bayanlarımızın mevsimlik tarım işçisi olarak belli aylarda çalışmak üzere uzaklaştırıyorlar. Ailelerden tek isteğim genç kız ve bayanlarımızı tarım işçisi olarak götürmek yerine kadın merkezlerimiz tarafından açılan kurslara ve kızlarımızın okullaştırılması için açık ilköğretim ve lise okullarına kayıt yaptırmaları. Bu konuda anne ve babalardan destek istiyorum. Bu kursun açılmasında emek veren herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.







Bu haber 1912 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü