HAK VE ADALET ARAYIŞI PLATFORMUNDAN BASIN AÇIKLAMASI

Hak ve Adalet Arayışı platformundan asın açıklaması.

HAK VE ADALET ARAYIŞI PLATFORMUNDAN BASIN AÇIKLAMASI
01 Mayıs 2015 - 11:33





Ey iman edenler, kendiniz, anne-babanız ve yakınlarınız aleyhine bile olsa, Allah için şahidler olarak adaleti ayakta tutun. (Onlar) ister zengin olsun, ister fakir olsun; çünkü Allah onlara daha yakındır. Öyleyse adaletten dönüp heva (tutkuları)nıza uymayın. Eğer dilinizi eğip büker (sözü geveler) ya da yüz çevirirseniz, şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır. Nisa 135

Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp, tutasınız diye size öğüt veriyor. Nahl 90

Siz ey imana ermiş olanlar! Birbirinizin mallarını haksız yollarla -karşılıklı rızaya dayanan ticaret yoluyla da olsa- heba etmeyin ve birbirinizi mahvetmeyin; zira Allah, sizin için bir rahmet kaynağıdır. Nisa 29

Savaş ve çatışmalardan kaçarak yurdun çeşitli yerlerine sığınmış Suriyeli ailelerden ilçemizde ve köylerimizde yaklaşık 8000 civarında çoğu kadın, yaşlı ve çocuk olmak üzere misafir kardeşlerimiz, yardımlarla çok zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi veriyorlar.

İlçemizdeki çeşitli sivil toplum kuruluşları ve belediye bünyesinde temel insani yardım bu kesimlere ulaştırılmaya çalışılıyor. İslami sorumluluklarımız ve evrensel insan hakları bağlamında ilçemize sığınan mazlum ve mustazaaf kesimlere gücümüzün yettiği oranda sahip çıkmak maddi, manevi, vicdani ve insani görevimizdir. Toplum olarak zor zamanlardan, ağır bir imtihandan geçiyoruz.

Temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmadığı süreçlerde adaletten de bahsedilemez. Fıtri hukuk; can, mal, nesil, akıl ve inanç esaslarını temel alır. Bu esasların emniyette olmadığı toplumlarda zülüm vardır.

Bizlere sığınmış mazlum Suriyeli kardeşlerimiz aynı zamanda toplumsal emanetimizdir. İlçemizde son süreçlerde Suriyeli kardeşlerimizle ilgili yaşanan hak ihlalleri, her geçen gün daha bir artmakta ve haksızlığa maruz kalan bu insanların çığlıkları bir karşılık ve sahiplenme bulmamaktadır. Özellikle düşük ücretlerle bir köle gibi güvencesiz çalıştırılan bu mazlum insanlar, çoğu zaman hak ettikleri ücretleri bile alamamaktadırlar. Emek hırsızlığı, gaspı başta dinimizce haram kılınmış, örfen telin edilmiş ve yasalarca da suç sayılmıştır.

Biz sivil toplum kuruluşları olarak, başta Suriyeli kardeşlerimiz olmak üzere yaşanacak emek hırsızlığı, çok düşük ücretlerle çalıştırılma ve diğer tüm hususlarda ortaya çıkan haksızlık ve zulümlerde, kim olursa olsun mazlumdan yana ve kim olursa olsun zalime karşı, uyarma, basına teşir etme, suç duyurusunda bulunma, insan hakları derneklerine yansıtma, mensup oldukları odaları harekete geçirme ve toplumsal boykot gibi yöntemlerle mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz. İnsani ve vicdani sorumluluk taşıyan her kişi, kurum ve kuruluşu bu tür zulümlerin ortadan kalkması destek vermeye çağırıyoruz.

HAK VE ADALET ARAYIŞI PLATFORMU


Bu haber 2889 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü