HABER UĞRUNA SİVEREK İSMİNİ KİRLETMEYİN

Siverek Gençlik Sitesi yayınladığı mesajda, Küçük Dilan'ın ölümünün ardından, basının Siverek ismini karalamaya çalışmasını lanetledi.

HABER UĞRUNA SİVEREK İSMİNİ KİRLETMEYİN
12 Eylül 2012 - 13:45

HABER UĞRUNA SİVEREK İSMİNİ KİRLETMEYİN


Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Gürakar Köyü’nde, 3 yaşındaki minik Dilan’ın yutmaya çalıştığı boncuk tanesinin nefes borusuna kaçması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından kulaktan kulağa yayılan çeşitli dedikodular,  insanın aklında binlerce soru işareti bırakacak cinstendi.


Ortada henüz net bir bilgi yokken, etrafta yayılan çirkin dedikodular, Siverekli’leri kahretmiş, minik Dilan’ın ailesini ise bir kez daha yaralamıştı.


Olayın ilk yayıldığı andan itibaren sorumlu basın anlayışını takip eden sitemiz, konu ile ilgili haber yapmaktan çekinmiş, yüksek hit kaygıları taşımadan, konunun adli mercilerce netleşmesini beklemiş, etrafta dolaşan iddialara itibar etmemiştir. Basında çıkan haberlerin ardından bazı çevreler tarafından Siverek Kaymakamlığı web sitesine hack saldırı düzenlenmiştir. Sosyal paylaşım sitelerinde ise Siverekliler hakkında çok çirkin ithamlarda bulunulmuştur.Küçük Dilan’ın ölümü hakkında yazılan ve çizilenler ise sitemiz tarafından hayretle izlenmiş, ehil olmayan kişilerin elinde basının çirkin yüzü bir kez daha ayyuka çıkmıştır.


Sadece hit ve rayting kaygıları taşıyan ve elindeki medya kuvvetini, zehirli bir ok gibi çevreye fırlatan malum çevreler, yaşanan olayın ardından Siverek ilçemizin ismini karalamaya çalışmışlardır. Bazı siyasi partiler ise yaşanan olayı siyasi malzeme yaparak, meclis gündemine bile taşımışlardır.


Şanlıurfa Valiliği tarafından bugün küçük Dilan’ın ölümü ile ilgili yapılan açıklamanın ardından, Siverek Gençlik Sitesi Küçük Dilan’ın ölüm nedenini kamuoyu ile paylaşmıştır. Adli tıp kurumunun raporunda, Küçük Dilan’ın ölümü:


“Dilan B’ye ait olduğu anlaşılan cesede aynı gün Diyarbakır Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsisinden elde edilen bulgulara göre, kişinin ölümünün yabancı cisim aspirasyonuna bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana gelmiş olduğu, cesedin naklinde ve defninde sakınca bulunmadığı kanaatindeyim”


Siverek Gençlik Sitesi olarak, yaşanan olayın ardından, ortada kesin bilgi yokken, acılı aileyi zan altında bırakanları, ortada kesin bir bilgi yokken bu tür kulaktan dolma bilgileri haber olarak kullanan basın kuruluşlarını, Siverek isminin karalanması için eline fırsat geçtiğini zannederek ilçemizin ismini karalamaya çalışanları, bu acı olayı siyasi malzeme yapanları şuurlu basın mensupları olarak kınıyoruz.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 3133 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü